Igrač Gladbacha promijenio tri reprezentacije u godinu dana

Nogomet 1. lis 20229:23
Guliver Images

Talentirani član Borussije Monchengladbach Šaban Zenku mogao bi ući u anale jer je u samo godinu dana promijenio tri reprezentacije.

Postalo je uobičajeno da mladi igrači prije prve utakmice za seniorsku reprezentaciju promijene mladu reprezentaciju za koju nastupaju, ali ne viđa se svaki dan da ih neko promijeni čak tri i to u kratkom vremenskom intervalu.

Osamnaestogodišnji veznjak je rođen u Njemačkoj, ali je porijeklom iz Kirčova u Sjevernoj Makedoniji. Ipak, Zenku je reprezentativnu karijeru započeo u U-18 reprezentaciji Kosova u koju je bio pozvan, ali nije igrao. Ubrzo je dobio poziv iz Albanije i zaigrao je za tamošnju U-18 reprezentaciju.

Spomenuti nogometaš je prije pet dana debitirao za reprezentaciju Sjeverne Makedonije do 19 godina u pobjedi protiv Cipra 3:2, a postigao je i gol iz slobodnog udarca.

„Svuda mi je bilo lijepo, ali igrati za Makedoniju mi je najdraže, ipak sam ja iz Kirčova. Kad su me pozvali Kosovo i Albanija, bio sam sretan, ali Makedonija je za mene nešto posebno,“ rekao je igrač Borussije Monchengladbach.

Mladi igrači bez ograničenja mogu promijeniti nacionalne momčadi, dok seniorsku reprezentaciju mogu imati samo jednu.

Komentari

Vaš komentar