Guardian oštro odgovorio Daliću: Engleska je osvojila tri medalje, ne jednu

Euro2024 19. lip 20249:35 2 komentara
AP Photo/Pedro Rocha via Guliver

Hrvatska od 15 sati igra ključnu utakmicu za plasman dalje na Europskom prvenstvu u Njemačku. Vatreni će otvoriti drugo kolo cijelog Eura u utakmici u kojoj su ipak veliki favoriti. Protivnik je Albanija koja je izgubila u prvom kolu od Italije 2:1.

Na press-konferenciji dan uoči utakmice Zlatko Dalić ponovno se žalio jer smatra da se Hrvatsku ne poštuje dovoljno: “Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.”

Engleski Guardian odmah je ispravio pogrešne Dalićeve navode. Dalić je u svojoj izjavi prilično podcijenio engleske uspjehe i “oduzeo im” čak dvije medalje. Englezi su u posljednjih 58 godina također osvojili tri, a ne jednu medalju. Pored naslova svjetskih prvaka na domaćem terenu 1966., bili su viceprvaci posljednjeg Eura i brončani u Ligi nacija 2019.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare