Englezima opet ‘laganica’: Na jednoj strani Eura možda i najteži ždrijeb ikada

Euro2024 25. lip 202421:05 0 komentara
Gonzales Photo Frederikke Jensen via Guliver Images

Englezi su zadnjih par velikih natjecanja imali dosta sreće sa ždrijebom, a tako bi moglo biti i na ovom Euru. Španjolcima je za nagradu i tri pobjede pobjeda dobila možda i najteži ždrijeb ikada.

Današnjim ludim raspletom u skupini D u kojem je Austrija pobijedila Nizozemsku, a Francuska remizirala s Poljskom, ždrijeb se na jednoj strani možda skroz otvorio.

Tako je Austrija izbila na prvo mjesto skupine, dok će Francuzi dalje ići kao drugi, a Nizozemci kao treći. No francuski pad na drugu poziciju donio je pakleni ždrijeb u drugom dijelu natjecanja. Naime, sada se u njemu nalaze četiri velika favorita – Portugal, Njemačka, Francuska i Španjolska, a može im se priključiti i Engleska u slučaju da ne osvoji svoju skupinu.

A ako bi osvojili skupini, Englezi će kao i inače imati lagan put sve do finala…

Ranije smo pisali da Hrvatska može proći dalje samo kao treća i jedini mogući suparnik joj je Portugal, što bi značilo da bi se našla u tom, puno težem ždrijebu. Drugi dio ždrijeba se zasad čini kao pravi jackpot. Zna se da je jedan par Italija-Švicarska, a još jedina zasad poznata reprezentacija u tom dijelu ždrijeba je Austrija.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!