Dalić promijenio pravilo u reprezentacije nakon ‘slučaja Livaja’ s Rujevice

Hrvatska 28. svi 202414:06 3 komentara
xBaguxBlancox via Guliver

Početak priprema za Euro hrvatske reprezentacije mogao bi biti idealan trenutak da se napune tribine Rujevice, da Riječani pozdrave reprezentativce, ali ovaj put na treningu su ih pratili samo novinari i zaštitari.

Podsjetimo, nekolicina navijača u lipnju prošle godine vrijeđala je Marka Livaju na otvorenom treningu na riječkom stadionu uoči završnice Lige nacija.

Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati. Kapetan Hajduka isprva je napustio reprezentativni tabor, a potom se i oprostio od reprezentacije. Izbornik Zlatko Dalić, čini se, promijenio je stoga pravilo o treningu otvorenom za javnost.

Naime, riječka publika sada ne može uživo s tribina pratiti pripreme reprezentativaca, već to mogu činiti samo mediji. Cilj je, čini se, spriječiti slučaj sličan Livajinom kako se ne bi narušila atmosfera uoči Eura, na kojem će Hrvatska biti u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Dok su treninzi zatvoreni za širu javnost, navijači će u ponedjeljak, 3. lipnja, u 19 sati na Rujevici moći gledati utakmicu Hrvatska – Sjeverna Makedonija. Bit će to prvi pripremni ispit za Dalićeve izabranike uoči Eura, dok će drugi biti 8. lipnja u Portugalu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare