Amerikanci odnijeli pobjedu na legendarnom Ryder Cupu

Golf 27. ruj 20219:32 > 9:33
Ryder Cup Golf
Ryder Cup Golf

Američka golferska reprezentacija očekivano je osvojila 43. Ryder Cup i tako ga uzela iz ruku branitelja naslova, Europljana.

Odlučujućih pola boda za neobranjivu prednost i pobjedu domaćinima je pred oko 40.000 navijača na terenu Whistling Straits u Wisconsinu donio Collin Morikawa koji je remizirao s Norvežanom Viktorom Hovlandom.

Američkoj momčadi, na čelu s kapetanom Steveom Strickerom, koja je vodila 11-5 nakon okršaja u parovima (foursomes i fourballs) za ukupnbu pobjedu bilo je potrebno samo 3,5 bodova, odnosno ukupno 14,5 bodova, dok su Europljani trebali osvojiti 14 bodova za konačni uspjeh.

Nakon što su Patrick Cantlay, Scottie Scheffler i Bryson Dechambeau iz SAD -a stekli visoku prednost sa 14-6, posljednji udarac europskoj momčadi zadao je Morikawa.


S novim uspjehom, Amerikanci, koji u svojim redovima imaju devet igrača iz prvih jedanaest sa svjetskih ljestvica, popravili su ravnotežu u Ryder Cupovima protiv Europljana na 27-14 s dva remija. Europska momčad pobijedila je u devet od posljednjih 13 kupova.

Sljedeće izdanje Ryder Cupa održat će se 2023. godine u Guidonia Monteceliu blizu Rima. (h)