Samo srijeda señor-Pepa spašava!

Vedran Ljubej 11. pro 201915:28 > 15:31
Michael Regan / Staff

Zar je moguće da Pep, čovjek koji je revolucionalizirao nogomet, dobije otkaz?! Samo zbog jedne slabije polusezone, jesu li gazde Cityja baš toliko nekoherentne u razmišljanju? Moram ukazati na upozoravajuću činjenicu!

City u Zagreb dolazi bez ikakvog rezultatskog pritiska. Neki se prave važni pa kažu da znaju i s kojom postavom…

Vjerujete li im? Ne biste trebali, iako izbor kojeg na raspolaganju Guardiola ima je prilično sužen. U Zagreb je odletjelo 19 nogometaša, ali među njima nisu Agüero, Fernandinho, Laporte, Sane, Silva, Stones…

Navodno će trener Cityja od prvih minuta na teren poslati tri potpuno nepoznata mladića, jer kad će se takvi dečki kaliti ako ne u utakmicama poput ove? S druge strane, ako ste jutros otvorili ponudu vaše omiljene kladionice, jamačno vas je zatekao koeficijent kojeg je ista ponudila na pobjedu Građana.

“Božićno darivanje”, sigurno vam je prostrujalo glavom prije nego se Pavlovljevim refleksom evocirala bol zbog sjećanja na posljednju priliku kad ste širom raširenih ruku (i spuštenih gaća) krenuli uzeti ono što je ponudila kladiona…

Za početak da razjasnimo neke stvari, budimo iskreni jedni s drugima od samog starta: ja ne znam u kakvom će City sastavu zaigrati večeras! Ali, bogami ni vi niste kladitelj, već dobrotvorni darivatelj! Samo što novac ne usmjeravate u udruge koje će možda nekome zaista i pomoći, već ga bacate u pohlepna usta onih koji ne znaju što je to tržišno nadmetanje. Ni ne žele saznati, svjesni da ne bi dugo opstali…

oddsportal.com

Tako da – prije nego podignete pola preostale plaće i založite je na ekipu s Etihada razmislite o ovome: jesu li bookmakeri baš toliko ludi kada su ponudili 1,90 na City, znajući da cijeli svijet zna tko i što je Guardiola i kakvim igračima raspolaže. I druga stvar: koeficijent je već dramatično pao, evo ga na oko 1,50.

Cijeli svijet krca na Građane. Želi li biti dio te priče?

Ne želite! Sad kad smo to raščistili ajmo dalje. Manchester City, kakav god da istrčao na Maksimir večeras, tu će biti desetak fenomenalnih igrača i svakoga bi bilo koji dinamovac vraški teško istisnuo iz današnje postave. Čak i ove klince koji možda zaigraju.

Nadalje… Sigurno ste primijetili, momčad s Etihada je u priličnoj rezultatskoj krizi, a upravo sam pročitao da je izvršen matematički izračun po kojemu imaju tek koji postotak izgleda da ove sezone obrane naslov. Svjestan je toga Pep, ali svejedno, i činjenice da je eventualni poraz od Arsenala ove subote još jedan argument očito vrlo jakoj struji za čišćenje engleskog nogometa od latino trenera!

Posljednjih tjedana kotrljala se glava za glavom i nije trebalo mnogo da prsti znatiželjnika uskoro počnu pokazivati prema – Guardioli!

Zar je moguće da Pep, čovjek koji je revolucionalizirao nogomet, dobije otkaz?! Samo zbog jedne slabije polusezone, jesu li gazde Cityja baš toliko nekoherentne u razmišljanju?

Pojma nemam. Rekli smo na početku da ćemo biti iskreni, pa se neću praviti da i tu posjedujem neke informacije koje vi možda ne posjedujete. Pa prije ćete ih vi doznati!

Ali, moram ukazati na upozoravajuću činjenicu:

Gdje god bio, koliko god uspješan i trofejan bio, Josep Guardiola nikad nije ostao dulje od četiri sezone. Ovo mu je četvrta na klupi manje popularnog kluba u Manchesteru…

Liverpool u prvenstvu bježi ogromnih 14 bodova, ali i da nije tako, jasno je kao dan – serijski neuspjeh u Europi krimen je kojeg će Guardioli nametati dok god će biti klupski trener. Ili dok ne uzme prvu Ligu prvaka! Je li ovo ta sezona?

Ma tko će to znati, ali jednu stvar ne možemo osporiti – pritisak će postajati sve veći i veći i veći…

A zamislite samo kakav bi bio kada bi City, tek koji dan nakon domaćeg poraza u gradskom derbiju, popušio od Dinama, kluba s najružnijim stadionom na kontinentu, donedavne kante za napucavanje po dvorištima Lige prvaka!?

Ne želi to Guardiola ni zamišljati i zato od danas pa nadalje ove sezone, glavom će ovom Santpedorcu strujati tek jedna misao:

“Samo europska srijeda moj posao spašava”.

Stoga, moram priznati da me malo strah kako bi to večeras moglo izgledati i kojim rezultatom završiti…