Haas tuži Steinera nakon što je on tužio Haas

Automoto 14. svi 202412:08 0 komentara
AP Photo/Nick Didlick via Guliver

Američka momčad Haas tuži svoga bivšeg šefa momčadi Guenthera Steinera nakon što je Talijan tužio njih krajem prošloga mjeseca u turbulentnom razlazu nakon osmogodišnje suradnje.

Krajem prošloga mjeseca otkriveno je da je Talijan, kojeg je momčad napustila bez upozorenja sredinom siječnja, tužio svoju bivšu momčad na sudu zbog neisplaćenih provizija i korištenja njegovih slika, donosi MAXF1.net.

“Nakon godina prihvaćanja koristi od ugleda, iskustva i dubokih veza g. Steinera u sportu, Haas F1 ne može uskratiti g. Steineru beneficije koje je zaradio,” stoji u objašnjenju.

Osim toga, Steiner je tvrdio da američka momčad koristila njegov imidž kako bi zaradila na njegovoj popularnosti.

Haas F1 nema pravo koristiti ime, sliku i lik g. Steinera ili ih iskorištavati u bilo kojem obliku medija nakon prestanka njegovog radnog odnosa. Haas F1 nije nadoknadio g. Steineru za neovlašteno korištenje njegovog imena, slike i slično.”

Ali Haas je odlučio uzvratiti udarac bivšem zaposleniku i tužiti Steinera zbog korištenja Haasovih logotipa u svojoj autobiografiji ‘Surviving to Drive’.

“2023. godine, bez dopuštenja ili pristanka tvrtke Haas Automation, Steiner je autor, reklamirao, promovirao, prodavao, distribuirao i profitirao od publikacije pod nazivom “Surviving to Drive” koja se nezakonito koristila i prikazivala, i nastavlja koristiti i prikazivati, Haas Automation Trademarks i Haas Automation Trade Dress za Steinerovu osobnu financijsku korist i nezakonitu dobit,” stoji u podnescima koje je Haas podnio Okružnom sudu SAD-a za Central District of California.

“Haas Automation nikada nije pristao na Steinerovo korištenje zaštitnih znakova Haas Automation ili Haas Automation Trade Dress na optuženom proizvodu.”

U objašnjenju stoji i da je Steiner kontaktiran prije nego što je američka momčad pokrenula pravni postupak.

“Haas Automation je obavijestio Steinera prije tužbe, ali Steiner do danas nije poduzeo ništa da prekine ili ublaži svoja djela kršenja, što je zahtijevalo trenutnu tužbu”, stoji u podnescima.

“Steiner prodaje i promovira optuženi proizvod u različitim medijima, uključujući tiskane i digitalne, kršeći isključiva prava intelektualnog vlasništva tvrtke Haas Automation.”

“Informacije dostupne na internetu pokazuju da je od siječnja 2024. optuženi proizvod premašio prodaju od najmanje 150 000 jedinica i ostvario prihod od najmanje 4 500 000 USD.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!