Roland Garros reagirao na poruku Novaka Đokovića

Grand Slam 30. svi 202319:45 0 komentara
AP Photo/Jean-Francois Badias via Guliver Images

Poruka Novaka Đokovića nakon meča protiv Aleksandra Kovačevića "Kosovo je srce Srbije" izazvala je velik broj reakcija, a oglasio se i sam Roland Garros...

Đoković je po završetku meča i pobjede na kameri napisao poruku narodu s Kosova.

Jedni su ga branili, drugi su tražili ozbiljnu kaznu, a naposljetku se službenim priopćenjem oglasio organizator turnira. Nakon prvog priopćenja u kojemu se navodi da nema osnove za kažnjavanje, poslali su još jedno u kojem se realno govoreći i ne otkriva mnogo.

“Povremeno, rasprave o međunarodnim događajima dođu i do samog turnira, što je razumljivo. Redovito razgovaramo o tim stvarima na sastancima Grand Slam boarda, na kojemu sudjeluju predstavnici svih četiriju turnira. Ista pravila važe za sva četiri turnira. Sudac turnira i supervizori su tu da se pravila primjenjuju. U vezi toga, odgovarajuće poruke proslijeđene su stručnim ekipama sudionika turnira na koje se neki od tih događaja odnose.”

Drugim riječima, Đoković vjerojatno neće biti kažnjen te se mirno može nastaviti pripremati za meč drugog kola u srijed protiv Mađara Martona Fucsovicsa.