Hrvatska lovi finale Davis Cupa (petak, SK2, 16.00)

Davis Cup 24. stu 202214:09
Mario Ćužić/HTS

Hrvatska teniska reprezentacija oduševila je pobjedom nad Španjolskom u četvrtfinalu završnice Davis Cupa u Malagi. Već je okrenuta polufinalnom okršaju s Australijom...

Dan poslije veličanstvene pobjede nad domaćinom zahvaljujući Borni Ćoriću Marinu Čiliću, izbornik naše Davis Cup vrste Vedran Martić podijelio je svoje dojmove.

Nekako u sjeni Svjetskog prvenstva u nogometu, naši tenisači u pohodu su na vlastiti svjetski tron.

“Znate kako je u sportu, Španjolska je već iza nas. Okrenuti smo Australiji. Danas (op.a. četvrtak) su nam treninzi, a u petak nas čeka meč”, kaže Martić uoči okršaja s Australcima u petak od 16 sati na SK2.

Kako je izbornik proživio mečeve u srijedu?

“Iskusan sam. Dugo sam već na Touru, od 1996. godine s Goranom, pa poslije Hačanovom, Marinom… Teške trenutke u mečevima uglavnom dobivaju bolji igrači. Jučer su naši igrači pokazali da su bolji. Dobili su oba ‘tie breaka’ i evo nas u polufinalu.”

Tko bi mogao igrati za Australiju protiv Ćorića – Kokkinakis ili ThompsonDe Minaura se neće dirati na “jedinici”.

“Još ne znamo. Prvi meč igrao je Thompson. Možda opet odaberu njega. Kokkinakis ima odličan servis, Borna ga je pobijedio nedavno u Tokiju. Bit ćemo spremni za obojicu.”

Martiću i dečkima u Malagi su vjetar u leđa bili svirači orkestra Dečki s Kvarnera.

“Dvorana je bila puna Španjolaca, a orkestar nam je stvorio fantastičan ugođaj. Bez njih bi nam bilo teško igrati”, rekao je Martić.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.