Srpski vratar: Dalić me jedva čekao maknuti s gola jer sam Srbin

Hrvatska 16. svi 202414:24 0 komentara
Hajduk.hr

Svi se sjećamo visokog Dragana Žilića koji je od 2005. do 2008. bio prvi vratar Rijeke. Žilić je bio standardan u Rijeci, nekada svojevremeno bio je najbolji golman srpske lige te reprezentativac Jugoslavije, a 2007. u Rijeku je došao Zlatko Dalić.

Sadašnji izbornik Hrvatske odmah je otpisao srpskog vratara: “Dalić je 2007. došao na mjesto trenera i poslije priprema sam već u četvrtom, petom kolu imao dojam da je jedva čekao da me makne s gola. Pobijedili smo Hajduk, imali solidne rezultate i dobro stajali na ljestvici, ali nekako sam osjetio da jedva čeka da me makne.

Preskočio sam jednu utakmicu zbog ozljede protiv Zadra i nakon toga me nije vraćao. Uprava koja je mene dovela je otišla, smanjivali su se troškovi i malo su se nekorektno ponijeli prema meni. Posljednju sam polusezonu proveo sa strane, trenirao sam s juniorima pa prešao u slovensku Goricu“, ispričao je Žilić za Mondo.

Imao je i neugodna iskustva s Armadom: “Prvih šest mjeseci je bilo baš burno, nakon što smo pobijedili utakmicu protiv Dinama na Maksimiru se situacija tek krenula smirivati što se tiče odnosa Armade prema meni. Dvije tribine Kantride su mi pljeskale, dok se Armada od toga ograđivala.

Malo čudna situacija. Neugodno do zla Boga. To se događalo u sredini koju ostali dijelovi Hrvatske, posebice Torcida i Bad Blue Boysi, nazivaju ‘crvenom ili srpskom Rijekom‘. Armadine uzvike nisu odobravale ostale tribine Kantride, čak su im i zviždali. A tu se događa da je Rijeka poskidala sve ograde! Kad sam ja došao, oni su poskidali sve ograde.”

U karijeri je još branio za OFK Kikindu, Vojvodinu, CSKA Sofiju i Sartid iz Smedereva. Za Srbiju je imao osam nastupa. Dalić je vodio Rijeku u sezoni 2007./2008. i završio na četvrtom mjestu, a zatim je otišao u Dinamo Tiranu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!