Pala prva žrtva: Ajax smijenio sportskog direktora

Nizozemska 24. ruj 202322:41 1 komentar
NESimages/Marcel ter Bals/DeFodi Images via Guliver Images

Rezultatska kriza, prekid derbija s Feyenoordom i navijački kaos koji je uslijedio odnio je prvu žrtvu u Ajaxu. Dogovoren je rastanak sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom...

“Ajax raskida suradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom. Nedostatak podrške unutar organizacije razlog je ovoj odluci”, stoji u uvodu klupskog priopćenja.

Podsjetimo, Mislintat (50) se našao pod istragom zbog transfera hrvatskog reprezentativca Borne Sose koji je došao iz Stuttgarta. Istragu provodi klub sam jer je Mislintat navodno bio u sukobu interesa prilikom tog transfera.

“Klub naglašava da je raskid ugovora odvojen od istrage najavljene prošle srijede”, kazali su u Ajaxu.

Privremeni direktor kluba Jan van Halst rekao je:

“Različiti pokušaji da se uspostavi podrška nisu urodili plodom i to dovodi do nemira unutar kluba i oko njega, također i zbog razočaravajućih izvedbi. Sven je učinio mnogo za Ajax u zadnjih nekoliko mjeseci, na tome smo mu zahvalni. Sada je u interesu kluba da pronađe sportski put prema vrhu što je prije moguće, ujedinjenih snaga.”

Njemački stručnjak stigao je tek u travnju ove godine kao nasljednik Marca Overmarsa koji je napustio tu funkciju u veljači 2022. godine zbog nedoličnog ponašanja. Prethodno je Mislintat radio u Borussiji Dortmund, Arsenalu i Stuttgartu.