‘Ni Raul i Di Stefano u Realu nisu bili cijenjeni kao Luka’

Liga nacija 19. lip 202321:30 > 21:34 0 komentara
(AP Photo/Martin Meissner)

Dok Hrvatska s nestrpljenjem iščekuje odluku Luke Modrića o nastavku igranja za reprezentaciju ili povlačenju, ne preostaje nam ništa drugo nego se diviti igrama našeg maestra na završnici Lige nacija...

Među strastvenim štovateljima lika i djela Luke Modrića svakako je i Sergej Krešić (76), bivši trener Hajduka koji je preko tri desetljeća radio u Španjolskoj.

“Igrača njegova profila teško je stvoriti, da ne kažem nemoguće. Toliko je nevjerojatno njegovo ponašanje i prisustvo u igri. Nemam riječi kojima bih mu zahvalio na tome”, kaže Krešić.

Usporedio je Modrića s nekim od legendi Kraljevskog kluba.

“Znate li nekog igrača tko je produžio ugovor s Realom u 38. godini? To ne postoji. Čak ni jedan Raul ili Di Stefano nisu dobili takva priznanja kao Modrić. Uz to, i njegovo ponašanje u svakom je trenutku besprijekorno. On je sportska veličina.”

I kako onda dalje bez njega jednog dana kada ga više ne bude u krugu Vatrenih? Probati “izmisliti” novog Modrića ili jednostavno prilagoditi igru novim okolnostima?

“Moramo se prilagoditi tom trenutku kad Modrić kaže dosta i igrati bez njega. Nogomet je postojao prije njega i postojat će poslije njega. Imali smo sreću gledati Modrića u ovom trenutku i uživati u njemu. I to u sportu koji se igra najviše na svijetu. Sve zemlje ulažu umjesto nas. Mi nemamo ni adekvatna igrališta. Stvarno je čudo odakle pronalazimo te puste igrače, ali i trenere koji stvaraju takve igrače. Imamo Gvardiola i još mladih, dobrih igrača koji će znati kako se ponašati u reprezentaciji. Naučili su gledajući Modrića”, smatra Krešić.