Poms: Da su gledali budućnost, ostao bih trener Osijeka

Hrvatska 23. ožu 202312:39 > 12:39
imago/GEPA pictures

Bivši trener Osijeka Rene Poms osvrnuo se na razdoblje u Gradskom vrtu.

Pomsa je na klupi Osijeka zamijenio Borimir Perković. Zato sada Poms uživa u Fuerteventuri na Kanarskom otočju.

“Odmaram. Odlično se osjećam, koristim ovo vrijeme da napunim akumulatore ali i radim na svom usavršavanju, priprema se za trenerske licence”, rekao je Poms za Germanijak.

Kaže da je očekivao otkaz u Osijeku.

“Kraj u Gradskom vrtu i nije bilo iznenađenje za mene. Nekako sam očekivao da će me odbaciti čim dođe loš period. Nakon te tri utakmice, osjetio sam da je stigao taj trenutak.

Bila je to prva samostalna epizoda u mojoj trenerskoj karijeri. Uživao sam u svakoj od tih 12 utakmica koje sam proveo na klupi. Smatram da sam pokazao da imam kvalitetu, dobar sistem i mogućnost motivacije. OK, kraj nije bio kakvim sam se nadao, ali ponavljam, slutio sam da se on bliži pa sam nekako bio spreman na njega”, rekao je iskreno bivši trener Osijeka.

Osijek je ove zime ostao bez Laszla Kleinheislera, Diona Drene Belje i Ivice Ivušića. Poms kaže da je Lacika najviše nedostajao.

“Silno je nedostajao kao igrač i kao osoba. On je svojom energijom nosio Osijek na neku višu razinu. Bio je u sjajnoj formi na jesen, presudio je neke utakmice koje su bile 50:50. Iza njega je bio Beljo… I kada izgubiš tu dvojicu, jasno je da si u problemu. Mislim da bi svaka momčad u HNL-u imala problem kada bi izgubila tri najbolja igrača a nikog ne dovela.”

Odluku Osijeka je prihvatio…

“Smatram da je drugačije igrati s Kleinheislerom i Beljom nego s Omerovićem i Živkovićem. Ali i s njima smo bili blizu, i da smo ipak bili na nekom dobrom putu. Da je netko gledao budućnost kluba, ne bi mijenjali trenera. No, ponavljam, poštujem odluku kluba i prihvaćam je kao takvu”, smatra Poms.