‘Ademi ne želi biti teret Dinamu, sam je htio otići’

Hrvatska 18. ožu 202310:08 > 10:09 0 komentara
AP Photo/Matthias Schrader via Guliver

Arijan Ademi nakon 13 godina napušta Dinamo i odlazi u Beijing Guoan. Oproštaj od Plavih imat će u nedjelju na susretu protiv Rijeke na Maksimiru.

O Ademiju je pričao i trener Dinama Ante Čačić na press konferenciji.

“Igrati bez Ademija ćemo se morati naviknuti, a to smo probali u ove dvije utakmice. On je posebna tema za sutra, igra oproštajnu utakmicu nakon 13 godina. Dao je svoje najbolje godine Dinamu, a Dinamo je dao njemu jako puno ako se sjetimo one situacije s dopingom.

Sad mu Dinamo ispunjava želju da, dok je u nekom naponu snage, materijalno osigura budućnost svoje obitelji. Ne želi biti teret Dinamu, želi napustiti Dinamo kad je na vrhu. On je legenda kluba i ne znam koji igrač u povijesti je dao toliko Dinamu. U svim segmentima s igračke i ljudske strane je zaslužio da mu sutrašnja utakmica ostane u lijepom sjećanju.”

Koliko će Ademi nedostajati?

“Sigurno će nedostajati, ali tomu je morao doći kraj. Njegova želja je bila takva iako smo probali sve da ga zadržimo. Momčad i svlačionica je navikla na njega jer im je u svakom trenutku bio dosta velika potpora.

Nadam se da ćemo to izbalansirati u najkraćem mogućem roku, ali on i dalje ostaje uzor svima njima u svlačionici. Jako mi je teško što odlazi. Ja sam ga ovdje vratio iz Lokomotive prije deset godina i gurao sam ga da istisne Callela i Pokrivača.”

Tko je Ademijeva zamjena?

“Teško je govoriti o imenima. Tu su Mišić, Ristovski, Petković, Livaković, dolaze mladi poput Baturine, ali ne možeš uprijeti prstom i reći “On je taj”. Imamo zdravu jezgru i sačuvat ćemo koheziju u momčadi.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!