HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj, ne prihvaćaju Uefine uvjete

Nogomet 15. tra 202412:27 0 komentara
AP Photo/Martin Meissner via Guliver

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete organizacije navijačkih zona nakon čega je Hrvatski nogometni savez odlučio da u tome neće sudjelovati.

Marketinško-komercijalni uvjeti su isti za sve saveze i vrijede na teritoriju Njemačke i u vlastitim zemljama, a voditelj marketinga HNS-a objasnio je o čemu se radi.

Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer smo željeli uz podršku naših poslovnih partnera ponuditi navijačima alternativu službenim UEFA-inim fan zonama, no uzimajući u obzir Uefine uvjete koji onemogućuju sudjelovanje naših partnera i sponzora, takav projekt postao je za nas neizvediv, pri čemu razumijemo i poštujemo Uefin stav kojim želi zaštititi svoje komercijalne partnere“, izjavio je Ante Cicvarić.

U svim gradovima domaćinima postojat će UEFA-in navijački festival, a HNS poziva navijače da se o događanjima u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu informiraju ovdje.

HNS navijačke zone neće organizirati ni u hrvatskim gradovima.

“Imali smo najbolju želju ponuditi UEFA-i i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača jer ih očekujemo u velikom broju, no komercijalno-marketinški to nije izvedivo te stoga ne možemo sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj ili Hrvatskoj.

Činjenica je da će UEFA i gradovi domaćini imati vrhunski organizirane navijačke zone u kojima će se naši navijači moći zabaviti, uživati, gledati utakmice, družiti i pritom osjećati sigurno.

Istodobno, vjerujem da će hrvatski gradovi odabrati pouzdane i kvalitetne partnere za organizaciju navijačkih zona kod nas, kao što je to bilo na proteklim natjecanjima, jer će ovaj Euro nesumnjivo izazvati izuzetan interes građana diljem Hrvatske”, rekao je Jurica Jurjević, voditelj prevencije, sigurnosti i integriteta HNS-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!