Na splitskoj Rivi neće se gledati Euro: ‘Ako za Hajduk vrijede pravila, vrijede i za ostale’

Euro2024 11. lip 202422:59 1 komentar
Guliver

Hrvatski gradovi su spremni za nogometnu euforiju koja počinje u subotu kada Hrvatska igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Međutim, u Splitu traje sukob između ugostitelja i građana s gradskom vlasti zbog odluke da se na Rivi i Matejuški zabrani postavljanje televizora na terasama kafića radi očuvanja gradske jezgre.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević izjavio je da ne vidi problem u toj odluci.

“Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0.05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može. Pričamo samo o rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. I ako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk – Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi. Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo”, rekao je Ivošević za RTL pa dodao:

“Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi – Hajduk, tako da ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar to nekome možda znalo donijet koji euro više u blagajnu ako uzme. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi…”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare