Dinamo je bio u pravu: Sudačka komisija potvrdila da nije bilo penala za Varaždin

Hrvatska 21. velj 202413:21 0 komentara
Goran Mehkek CROPIX via Guliver Image

Sudačka komisija HNS-a analizirala je sporne situacije iz 23. kola HNL-a.

Analizirali su susret Dinama i Varaždina koji se odigrao prošle nedjelje na Maksimiru te u kojem je Dinamo slavio 1:0 golom Brune Petkovića s bijele točke u 18. minuti.

Izdvojili su dvije situacije s utakmice, a najvažniji zaključak je da nije trebao biti dosuđen kazneni udarac za Varaždin u 80. minuti. Penal je izveo Marko Dabro, ali nije zabio.

VEZANA VIJEST

“54. minuta: Ispravna procjena suca ‘nema prekršaja’ kada branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora jasno igra loptom, a nakon toga uslijed gubitka ravnoteže dolazi u kontakt sa suparnikom. KNS HNS-a posljedični sudar dvojice suparničkih igrača smatra nogometnim duelom za loptu koji se ne razmatra nesmotrenim ili prekršajem PNI-e.

79. minuta: Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!