‘Da me zovu Real i Dinamo, pješke bih išao prema Maksimiru’

xGermann xEibner-Pressefotox EP_tgn via Guliver

Golman Širokog Renato Josipović završava svoju epizodu u susjednoj Premijer ligi.

Prvak je Zrinjski, u europske kvalifikacije idu Borac i Sarajevo. Četvrti putnik traži se između Željezničara i Širokog Brijega.

“Računica je jasna. Nama treba pobjeda u zadnjem kolu protiv Leotara, dok Željo mora izgubiti kod Slobode u Tuzli. Nada umire posljednja”, rekao je Josipović u razgovoru za Germanijak.

Ovaj 21-godišnjak u BiH je preselio iz Dinama koji je prošlo ljeto izrazio želju za raskidom ugovora.

“Iskreno, kada su mi javili da u Maksimiru žele raskid ugovora to mi je bio najgori dan u životu. Znaš što je meni Dinamo? Da me sada zovu Real Madrid ili Dinamo, ja bih pješke krenuo prema Maksimiru”, priča Josipović.

U dresu Širokog upisao je 24 nastupa, od toga deset puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Široki Brijeg je sjajna sredina. Mala, kao kvart u Zagrebu, ali s predivnim ljudima. Imam osjećaj da svatko svakog zna u gradu. Naslijedio sam Miškića koji je ranije branio u Dinamu, imao sam olakotnu okolnost da je ovdje pravilo da dvojica igrača mlađih od 21 godinu moraju biti u prvom sastavu, a jedan igrati cijelu utakmicu. Zadovoljan sam.”

Od Dinama ne odustaje.

“To je dio mene. Dinamo me izgradio u čovjeka kakav sam danas. Gledam svaku njihovu utakmicu. Ako ne direktan prijenos, onda snimku. Nisam niti jednu propustio. Meni su Modri sve na svijetu i ja ću jednog dana doći do Maksimira. Ovim ili onim putem, ali ću doći.”

A ovog ljeta mu istječe ugovor sa Širokim i postaje slobodan igrač…