‘Bjelica u Osijeku nije postigao ništa. Kriv je za financijske probleme’

Hrvatska 2. tra 202419:18 0 komentara
KRZYSZTOF CICHOMSKI / NEWSPIX.PL via Guliver Images

Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj osvrnuo se na bivšeg trenera Nenada Bjelicu.

U velikom intervjuu kojeg je povodom osme godišnjice ulaska mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa u NK Osijek dao za službenu stranicu kluba otkrio je više o suradnji s Nenadom Bjelicom te što ga je razočaralo.

Sakalj je naveo da je klub nakon odlaska Bjelice, koji je sada trener Union Berlina, upao u financijske probleme, a probleme objašnjava ovako:

“Tako što je, očito frustriran rezultatskim neuspjehom nakon što je udovoljeno svim njegovim željama po pitanju igračkog kadra, počeo prozivati vlasnike i Upravu, javno govorio da je skraćivao i prekidao treninge, napadao novinare, isticao da je Uprava neambiciozna. To samo govori o kakvom je čovjeku riječ. Do sada nisam o tome govorio i nisam želio da ljudi iz Kluba to spominju, ali Bjelica me razočarao kao trener i sportski direktor.

Kada smo ga dovodili, nismo pregovarali, udovoljili smo svim njegovim zahtjevima, vjerujući da je prava osoba za preuzimanje brige oko vođenja kompletnog sportskog segmenta. Njegovim dovođenjem povećali smo proračun za 100 posto, plaće igrača narasle su gotovo četiri puta, uz to doveo je veliki stožer i voditelja Škole nogometa. Nije se preispitivala niti jedna njegova odluka i želja, dobio je apsolutno sve što je poželio. No, izostali su obećani rezultati, pa je, prije nego što on bude prozvan, krenuo prozivati Upravu.”

Osvrnuo se i na svotu koja je uložena na dovođenje igrača u vrijeme Bjeličinog mandata:

“U mandatu Nenada Bjelice smo na transfere igrača koje je on doveo, njihove plaće i sve financijske stavke koje idu uz to, a doveo je koga god je poželio, potrošili oko 25 milijuna eura, a samo u Bjelicu i u njegov stožer uložili smo više od 7 milijuna. Mislim da je svima jasno da je napad na Upravu zapravo produkt činjenice da s maksimalnim resursima u svojem gradu nije napravio apsolutno ništa, pa je tako i njegova “mantra” kako puno košta, ali nije skup, potpuno promašena.

To što smo gradili stadion nije nimalo utjecalo na jačanje naše momčadi, dobro je znao da, ne napravimo li iskorak u Europi, moramo prodati dva, tri igrača za koja smo imali ponude kako bi Klub bio likvidan. Upravo njegova tvrdoglavost i neprihvaćanje odluka Uprave su razlog zbog kojeg se upalo u financijske probleme, a ne izgradnja stadiona koja se pretežno financirala iz drugih izvora. Podsjećam da smo s najskupljom momčadi i s najskupljim trenerom u povijesti ispali iz europskih kvalifikacija od poluamatera iz Kazahstana. Za takvo što naprosto ne može biti drugog krivca osim Bjelice.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!