Brazilci: Hrvatska je užasna, imamo dobar ždrijeb

Hrvatska 6. pro 202217:454 komentara
Guliver Images

Brazilski mediji nisu štedjeli hrvatsku reprezentacije uoči četvrtfinalne utakmice u petak te ističu kako njihova reprezentacija ima dobar ždrijeb.

Estadao de Sao Paulo donosi naslov “Najbolje izdanje za četvrtfinale” te piše da Brazil nikad nije izgubio od Hrvatske. Dnevni list O Globo puno je više prostora posvetio Hrvatskoj, ali ne u najboljem svjetlu.

”Hrvatska je dobila Japan na jedanaesterce, ali bez prave žestine. Japanci su dobrim dijelom utakmice pokazali da su kompaktnija momčad”, piše ugledni brazilski list pa dodaje:

”Za Hrvatsku je ovo posljednji ples generacije koja žali za 2014. godinom. Vidjeli su Hrvati tada svoju veliku priliku, potom su bili blizu katarze 2018., ali su izgubili finale. Zato Hrvatska u Kataru ima posljednji ples svoje zlatne generacije u pokušaju novog pohoda svjetskog doprvaka 2018. iz Rusije. Zabrinutost je povezana s nedostatkom zamjena. Hrvatski starteri su defenzivniji Brozović (31 godina) i laki Kovačić (28 godina), koji ima goriva za još jedan SP, ali bit će potrebno potražiti zamjenu sposobnu pojednostaviti tranziciju iz obrane u napad, koju provodi dinamični veznjak Real Madrida Luka Modrić. Mladi Majer iz Rennesa dobro je ušao u tu funkciju”, naglasio je O Globo.

Brazilski novinarski veteran Jose Trajano je dodao:

”Brazil ima dobar ždrijeb na Svjetskom prvenstvu. Prošao je Koreju, a Hrvatska je užasna. Bit će to vjerojatno teža utakmica od ove jer Hrvatska je jača momčad, ima nogometnu tradiciju, viceprvak je svijeta, voli kad utakmice odlučuju jedanaesterci. No nema momčad koja se može suočiti s Brazilom.”

Komentari

Vaš komentar