Odlična vijest za Moto GP – preuzeli ih vlasnici Formule 1

Automoto 1. tra 202413:59 0 komentara
AP Photo/Alberto Saiz via Guliver Images

Moto GP ima novog vlasnika - tvrtku Liberty Media, koja već godinama vodi i Formulu 1. Kupovina najvećeg spektakla na dva kotača potvrđena je u ponedjeljak, nakon što se o tome spekuliralo mjesecima.

Procjenjuje se da je dogovor između Liberty Medije i Dorne, vlasnika komercijalnih prava za Moto GP, vrijedan više od četiri milijarde dolara.

Prema dogovoru obje strane, Dorna će ostati neovisno tijelo unutar Libertyja i nastavit će kontrolirati prvenstvo, a to ujedno znači da će Carmelo Ezpeleta ostati na njegovom čelu.

U priopćenju se navodi i da će sjedište Moto GP-a u Madridu. Liberty će kontrolirati oko 86 posto Dorne, dok će menadžment španjolske tvrtke zadržati udio od 14 posto.

“Ovo je savršen naredni korak u evoluciji Moto GP-a i uzbuđeni smo što on donosi Dorni, Moto GP paddocku i ljubiteljima motociklizma”, rekao je Ezpeleta.

“Ponosni smo na globalni sport koji smo izgradili, a ova transakcija odaje poštovanje vrijednosti sporta danas i njegovom potencijalu za rast. Liberty ima nevjerojatan utjecaj na razvoj sporta i ne bismo mogli zamisliti boljeg partnera.”

Pored Moto GP-a, Dorna kontrolira i niže kategorije – Moto 2, Moto 3, Moto E, kao i Superbike. Očekuje se da će akvizicija Moto GP-a biti gotova do kraja godine.

Formulu 1 i Moto GP možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!