Swiatek se obrušila na Ruskinju zbog dresa Spartaka

Tenis 16. ožu 202316:26
AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake via Guliver Images

Jedan naizgled običan nogometni dres uzrokovao je probleme ruskoj tenisačici Anastasiji Potapovoj na turniru u Indian Wellsu...

Dakle, na jakom turniru u Indian Wellsu, uoči meča trećeg kola protiv Amerikanke Jessice Pegule, Ruskinja Anastasija Potapova viđena je u dresu nogometnog kluba Spartaka iz Moskve.

To je u svijetu tenisa protumačeno kao javna podrška Rusiji tijekom invazije Ukrajine, a među glasnijim kritičarkama bila je najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek.

“Iskreno, bila sam iznenađena. Mislila sam da igračica shvaća da ne bi smjela, čak i ako podržava tu momčad, iskazivati svoje stavove u ovakvim vremenima. Pričala sam s WTA i saznala da ovakvih situacija ne smije biti i uvjerili su me da će objasniti svima da ne smiju promovirati ruske timove. Nažalost, to se trebalo dogoditi puno ranije jer je u početku invazije vladao kaos u svlačionici”, izjavila je Poljakinja.

Potapova, koja je od Pegule izgubila, objasnila je svoj potez rekavši da je navijačica Spartaka od 13. godine i da nije vidjela ništa sporno niti provokativno u nošenju tog dresa.

Oglasio se i WTA, čiji je kut gledišta bitno drukčiji.

“WTA je formalno upozorio igračicu da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Ne očekujemo da će se ovakvo što ponoviti u budućnosti”, objasnio je WTA u priopćenju.