Stoper Srbije zahvalio Niki Kovaču: ‘Bio je vizionar’

Austrija 30. pro 202218:59
Strahinja Pavlović

Mladi reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović u velikom je intervjuu za tamošnje izdanje Sport Kluba između ostalog biranim riječima pričao o Niki Kovaču...

Putevi Strahinje Pavlovića i bivšeg izbornika Hrvatske Nike Kovača spojili su se u Kneževini, u Monacu, gdje je Pavlović došao iz Partizana 2020. godine. I to za čak deset milijuna eura.

“Mlad sam bio, željan dokazivanja, gorio od želje da se nametnem. Nadovezali su se i drugi problemi, ali nema ljutnje. Očekivao sam ranije debitirati i to je jedina zamjerka. Otišao je trener na čiju preporuku sam angažiran, stigao je drugi, dotukla me i korona, nepripremljen sam čekao šansu. Nema ljutnje, daleko od toga!“, komentira Pavlović (21), stoper Red Bull Salzburga.

U to vrijeme na klupi Monaca sjedio je je Kovač u čijoj eri je ranije sazrio moderan i moćan Eintracht, s Lukom Jovićem Filipom Kostićem na čelu. Pavlović, međutim, kod Kovača nije imao ni približan status.

“Ništa ne zamjeram Kovaču! Naprotiv, imali smo odličan odnos, mnogo dobrih savjeta sam dobio”, ističe srpski stoper koji je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nastavio je za Sport Klub:

“Tek sad vidim značaj i težinu pojedinih riječi, vizionarskog sadržaja. Pomagao mi je Niko da shvatim realnost, tad sam bio mlađi, gledao svijet iz druge perspektive. Igrao sam kod njega poslije povratka s posudbe iz Basela, međutim kao da su pojedine bizarne situacije potajno govorile da Pavloviću nije suđen uspjeh u Monacu. Izučio sam školu kako valja, možda je to bitnije.“