Sopić: Kakav bi ja bio trener ako bih rekao da idem u Zagreb ne izgubiti

Hrvatska 23. velj 202415:21 1 komentar
Goran Mehkek CROPIX via Guliver Image

Nakon Betisa, Dinamo se okreće Rijeci u prvenstvu.

Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati, a u svom stilu je derbi na Maksimiru najavio trener Željko Sopić koji je prvo čestitao Dinamu na prolasku u osminu finala Konferencijske lige.

“Prije svega čestitam Dinamu na pobjedu protiv jednog velikog kluba kao što je Betis. Bio sam na toj utakmici, kao i onoj protiv Varaždina. U četvrtak su pokazali pravo lice, protiv Varaždina neko malo drugačije, vjerojatno zbog umora. Što se tiče naše utakmice, mi u Maksimir idemo odigrati hrabru utakmicu. Neću reći da sam siguran, ali sam uvjeren da možemo doći do pozitivnog rezultata.

Pričati 13 kola prije kraja da je ovo utakmica svih utakmica ili bitka svih bitaka nema smisla. Igra se za tri boda. Naravno da polazišna točka bolja za nas, ali utakmica neće ništa odlučiti. Najvažnije je da ja, moji igrači i navijači odemo u Maksimir, uživamo u utakmici i pokažemo gard koji nas krasi sad već neko vrijeme.”

Dinamo se podiže u formi u zadnje vrijeme…

“Imaju dobre krilne napadača koji mogu svaku situaciju riješiti jedan na jedan, ali ima i Rijeka jako dobre krilne napadače i bekove… Ništa, nedjelja, 15 sati, pa tko će koga…”

Upitan je Sopić o suđenju u HNL-u, ali nije htio ništa pretjerano komentirati. Trener Rijeke dao je uvid koliko se ova Rijeka razlikuje od one njegove prve utakmice koju je vodio na Maksimiru.

“Zanimljivo pitanje. To je isto da me pitate koja je razlika kada prvi put uđete u kuću i kada uđete u nju nakon što tamo živite 10 godina. Vjerojatno ju malo bolje poznate. Kad smo igrali tu utakmicu, u klubu sam bio dva i pol dana. Čak nisam ni bio u Rijeci, mislim da smo sletjeli iz Lillea, obavili dva prekrasna treninga u Buzinu, stvarno sjajni tereni, bio sam jako sretan tkogod da je to organizirao… Gledajte, Dinamo je u toj utakmici bio bolji, nadigrali su nas i to je to. Ponavljam, nedjelja, 15 sati, pa tko će koga…”

Odgovorio je bi li bio zadovoljan kada bi se kući vratili s jednim bodom…

“To su opet ova pitanja… Kviskoteka i to. Gledajte, bitan je gard. Može se dogoditi i da izgubimo. Teško, ali može se dogoditi. Jako teško. Ali, recite vi meni, kakav bih bio trener ako bih rekao da idem u Zagreb ne izgubiti? Ako je Rijeka imala takvog trenera, taj je u krivom poslu. I ne odnosi se to samo na Rijeku. Naglašavam, ostavit ćemo srce na terenu i nadam se da će gledatelji otići sretni sa stadiona.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare