Pao je dogovor? Marko Rog danas dolazi na liječnički pregled u Dinamo!

Hrvatska 12. velj 20249:56 0 komentara
xLuigixCanu LiveMediax via Guliver

U Dinamu je sve spremno za još jedan veliki transfer.

Dok u hrvatskom prvenstvu traje velika borba za naslov između Rijeke, Hajduka i Dinama, klubovi su još uvijek u potrazi za pojačanjima koja mogu pomoći u nastavku sezone.

Nakon što je Dinamu propao transfer Josipa Brekala, sada su na pragu dovođenja igrača s vrlo sličnim životopisom. Riječ je o Marku Rogu, također bivšem igraču Dinama, nekadašnjem reprezentativcu koji bi trebao doći na posudbu iz Italije.

Rog je u velikom transferu vrijednom 13,5 milijuna eura napustio Maksimir 2017. godine te otišao u Napoli, no hrvatskom veznjaku se karijera nije baš razvila u očekivanom smjeru. Nogometni put bivšeg člana Vatrenih prožet je ozljedama, a prvenstveno su ga obilježile tri operacije koljena. U Napulju se nikada nije uspio nametnuti, pa je nakon nekoliko posudbi prodan Cagliariju 2020.

Međutim, u ovom stadiju karijere, Rog traži priliku za revitalizaciju karijere te se obje strane nadaju da to upravo može postići na Maksimiru. Nedavno su talijanski mediji objavili priču o povratku Hrvata u Dinamo, a čini se kako će transfer biti zaključen danas. Germanijak donosi informaciju kako bi Rog danas u Zagrebu trebao obaviti liječnički pregled, a ako sve prođe prema zamišljenom planu, postat će novi-stari član Modrih.

Treba napomenuti, Rog u Zagreb dolazi s ozljedom te će izvan stroja biti barem do travnja, a očekuje se kako će doći na posudbu do kraja 2024., što znači da će ga Dinamo imati na raspolaganju u završnici aktualne te prvoj polovici sljedeće sezone.

Rog je za Dinamo upisao 62 nastupa, a zabio je 11 golova i podijelio 6 asistencija. Za reprezentaciju Hrvatske debitirao je sa svega 19 godina u vrijeme izborničkog mandata Nike Kovača. Ukupno ima 21 nastup za Vatrene, a posljednji put je zaigrao za nacionalnu vrstu u okršaju Lige nacija s Portugalom (2:3) 2020. godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!