Ovo postaje sve bizarnije: Što ako golman dobije plavi karton?

Nogomet 12. velj 202419:50 0 komentara
Guliver image

Ne stišava se bura oko želje da se u nogomet uvede plava boja kartona, a pitanja je sve više...

Ideja plavog kartona je da ga suci pokažu igraču ako je prekršaj između žutog i crvenog kartona. Ako sudac igraču pokaže plavi karton, morat će napustiti igru ​​na deset minuta, no pitanje je što ako golman dobije plavi karton?

Naime, dogodi li se da golman dobije plavi karton, morat će napustiti teren na desetak minuta, a trenera čeka teška odluka. U tom slučaju postoje dvije opcije: jedna, da se igrač na terenu u tih deset minuta pomakne između vratnica, a druga, da trener odluči napraviti trajnu izmjenu i poslati jednog igrača izvan terena kako bi golman mogao ući. Svakako, plava karta će unijeti dosta zabune, ako se odluči prihvatiti inicijativa IFAB-a.

Na nagađanja o uvođenju plavog kartona bilo je mnogo reakcija, a možda najzanimljivija je Kloppova:

“Zamislite samo kakav bi to divlji zapad bio s plavim kartonima. Karton bi letjeli na sve strane. U jednom trenutku moglo bi se dogoditi da momčad ima sedam igrača na terenu jer će svi imati problema s plavim kartonima”, istaknuo je trener Liverpoola.

Ako nogometaš dobije drugi plavi karton u jednoj utakmici, to bi automatski značilo isključenje do kraja utakmice, odnosno crveni karton.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!