Kustić: Očito ima nekih igrica, a Livaju sam podržao

Nogomet 8. lip 202320:49 1 komentar
Sport Klub

Svoje viđenje cijele situacije oko vrijeđanja Marka Livaje i njegovog odlaska iz reprezentacije dao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić...

“Nisam bio prisutan na treningu kad se to dogodilo, imao sam manji operativni zahvat u Zagrebu. Čuo sam se s Livajom, dao sam mu podršku. Zahvalio je i to smo i objavili u zajedničkom priopćenju. Poštujem njegovu odluku”, rekao je Kustić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Prvi čovjek HNS-a prokomentirao je priče da je Livaja napustio pripreme nezadovoljan brzinom reakcije HNS-a.

“Napravili smo sve. U Savezu postoji i glasnogovornik i ostali koji rade svoj posao. Osudili smo neodgovornog čovjeka na tribini. Složili smo zajedničko priopćenje. Poštujemo Markovu odluku i moram naglasiti da je u svlačionici i na terenu glavni odgovorni Zlatko Dalić. S naše strane, reagirali smo na vrijeme.”

Izbornik je rekao da treba istrpjeti neke stvari za reprezentaciju i ne uvlačiti se u igre. Na što je mislio?

“Vjerojatno na neke stvari da nešto nije bilo kako je bilo, a to nije istina. Osuđujemo prozivke hrvatskih reprezentativaca, Hrvatska je iznad svega. Igrice? Očito nekome ne odgovara sve što radimo ovih godina.”

Kakva su očekivanja od završnog turnira Lige nacija?

“Apeliram na mir za igrače, izbornika i stožer. Odlična je atmosfera.”

A ima li pomaka po pitanju novog stadiona na Maksimiru?

“Imam informaciju da je dogovor Vlade RH, Grada Zagreba i Crkve blizu finalizacije, da se krene u izgradnju novog stadiona na mjestu gdje je sada maksimirski”, otkrio je Kustić.