Klopp o plavom kartonu: ‘Kompliciraju nogomet, samo još jedna loša ideja’

Nogomet 9. velj 202417:40 0 komentara
Cordon Press IsabelxInfantes LOF via Guliver Images

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) planira uvesti plavi karton kao vid kazne, pored crvenog i žutog kartona, prenosi britanski Telegraph.

Svoje je mišljenje o tome podijelio i Jurgen Klopp na konferenciji za medije uoči subotnje utakmice s Burnleyjem u 24. kolu Premier lige.

Legendarnom treneru koji na kraju sezone napušta Liverpool ova se ideja ne sviđa.

“Stvarnost pokazuje da bismo sucima trebali pojednostaviti posao. Riječ je o teškom poslu uz koji se vežu emocije jer najčešće o suđenju razgovaramo nakon utakmice.

Uvođenje plavog kartona dovest će do više situacija u kojima može doći do pogreške. Pojavit će se rasprave: ‘Dobio je plavi karton, a trebao je žuti. Igrač sad mora pauzirati deset minuta.’ U drugim slučajevima to bi bio crveni karton ili samo žuti“, rekao je i dodao:

“Ovakve stvari samo kompliciraju nogomet. Nemam ništa protiv testiranja. Na prvu se ne čini kao fantastična ideja. Zapravo, ne znam kad su ti ljudi iz IFAB-a posljednji put imali odličnu ideju. A ja imam 56 godina”.

Poslije dobivanja plavog kartona igrač bi morao izaći iz igre deset minuta. Po pravilniku, kažnjavali bi se igrači koji naprave dovoljno grub prekršaj ili oni koji nemaju dovoljno poštovanja prema sucima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!