(VIDEO) Junak Budimir: ‘Nekad me doma pitaju gdje je gol! Sad su ga vidjeli’

Nogomet 21. stu 202323:16 0 komentara

Ante Budimir bio je junak hrvatske pobjede nad Armenijom i nije skidao osmijeh s lica nakon utakmice.

“Velika utakmica, ponovno je Hrvatska na velikom natjecanju i presretan sam što sam imao priliku biti ovdje, sudjelovati… Danas pogotovo. Za napadača nema ljepše nego zabiti. Pobijedili smo, idemo na Euro i presretan sam”, bili su prvi Budimirovi dojmovi za Novu TV.

Kome posvećuje gol?

“Mojima doma, ženi, bakama… Nekad one ne vide neki posao koji se radi, pa me pitaju gdje je gol. Danas će sigurno vidjeti nešto konkretno od mene i sretan sam zbog toga.”

Sjajan je bio centaršut Sose kod gola?

“Pokušavali smo to cijelu utakmicu. Armenci su bili kompaktni s petoricom otraga, disciplinirani, a golman raspoložen. Ali, kad smo okretali brzo strane uvijek smo bili opasni. To je bila ta situacija kod gola. Borna je brzo centrirao, osjetio sam prostor i zabio. Znao sam što želim i gdje napasti. Prekrasan osjećaj.”

Dugo vas nije bilo u reprezentaciji prije ovog ciklusa, od Svjetskog prvenstva u Kataru, kako vam je bilo to proživljavati?

“Pomiješane su mi emocije. Jedna je navijačka, druga profesionalna. Navijački se veseliš i živciraš, a profesionalno želiš biti dio reprezentacije. Bio sam strpljiv, koncentriran na sebe i ono što moram raditi u klubu da vratim formu.”

Najdraži pogodak karijere?

“Jedan od najdražih i ostat će mi u sjećanju. Nadam se da će ih biti još.”

Očekujete li da ćete i dalje biti dio reprezentacije u početnoj postavi?

“Htio bih uživati u ovom danu. Ovo što smo napravili velik je uspjeh za reprezentaciju, nas osobno i hrvatski nogomet. Od sutra me čeka Osasuna, moj klub. Jasno je svima što svatko od nas treba raditi. Okupljanja će doći i nastojat ću btii spreman.”

Što može Hrvatska na Euru?

“Na svim natjecanjima Hrvatska je uvijek konkurentna, ekipa koja zna što želi. Ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj.  Nema smisla davati neke prognoze i očekivanja. Tamo smo, s našim narodom već znamo što nas čeka i to je najvažnije. Kao i uvijek, na terenu ćemo se potruditi da zajedno uživamo”, zaključio je Budimir.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!