Leko: Koja krivica? Prvi smo, o čemu pričamo

Hrvatska 22. ruj 202315:51 1 komentar
HNK Hajduk Split

Trener Hajduka Ivan Leko održao je press konferenciju uoči dvoboja s Lokomotivom u subotu od 19.15 sati na Poljudu.

Osvrnuo se Leko na kritike.

“Što se tiče komentara, nedavno su se rušili rekordi, a sada ništa ne valja… Druga stvar, pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Moja je krivica to što imam ekstra emociju jer radim u klubu koji volim. U nogometu se pobjeđuje i gubi, postoje porazi koji su bolniji i manje bolni. Ja se slažem da nismo smjeli izgubiti od Gorice na način na koji jesmo.”

Priče o lošoj situaciji u svlačionici?

“U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u nekim drugim svlačionicama. Ništa. U mojoj svlačionici su iskreni odnosi i meni je i dalje gušt ući u nju. Kaže se svašta kad se izgubi, isto kao i nakon termina kad igraš u pivo i pizzu, ali onda sutra ideš dalje. Veseli me što je utakmica sutra, da svi zajedno pokažemo u nezgodnom trenutku kakva je zapravo atmosfera.”

Koliki je dio krivice na njemu i na igračima zbog rezultata?

“Koja krivica? Prvi smo, o čemu mi pričamo. Naravno, kad se gubi prvi je trener koji je pogriješio, ja to uvijek kažem. Ali bilo bi loše da ja kažem da je kriv Mate ili Stipe zato što nije zabio gol, ili zato što mu je lopta prošla kroz noge. Izgubili smo dvije utakmice, sutra imamo novu šansu i pokušat ćemo dobiti utakmicu.”

Otkrio je i je li pričao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem o svom statusu u klubu.

“Predsjednik je uvijek tu. On me i doveo ovdje, a svi znate moje razloge zašto sam došao. Ja samo živim svoje i ne dam da mi nitko kaže da netko voli više klub od mene i da daje više za klub od mene. Meni je ovaj klub više nego posao.”

Lovre Kalinić?

“Kalinić se vratio u trening, devet mjeseci je imao tešku ozljedu i ja sam sretan što se on vraća. Treba nam jedan takav lider, bio on na terenu ili na klupi. A što se tiče terena, ja samo gledam tko je bolji na terenu. Što se tiče izostanaka, Pukštasa i dalje nema, nema ni Vuškovića i Dialloa.”

Pitali su ga i smetaju li ga napisi medija.

“Baš zato što me previše boli ne čitam ništa, ali šetam gradom pa mi ljudi kažu. To je pravo novinara, tko se ne može s tim nositi neka ne bude ovdje. Ili ćeš se svađati, ili ćeš se okrenuti radu.”

Mišljenje o Lokomotivi?

“Dobri su. Oni su dobra i atraktivna ekipa za gledati, a mi moramo biti na oprezu.”

Je li Leko stekao dojam da njegovi igrači ne daju sve od sebe na terenu?

“Ja sam to indirektno i priznao. Kad daješ golove u zadnjoj minuti, to je zbog nečega, isto tako kad primaš golove u zadnjoj sekundi, postoji razlog za to. Kad je teren suh, kad je vruće, razlika u kvaliteti i CV-ju ne dokazi do izražaja. Slažem se da treba više strasti, trebamo više ići u crveno, patiti zajedno na terenu kako bismo došli do rezultata.”

Plan za Trajkovskog – uklopiti ga u ekipu na sličan kao Mlakara?

“Plan mi je takav nekakav, pogotovo dok ga bolje ne upoznamo. On može igrati na tri pozicije, na krilu, u vrhu napada i na ‘desetki‘. Nije krilni igrač linije, voli ulaziti u sredinu. Ali vidjet ćemo s vremenom kako će se uklopiti.”