Leko: Benrahou? Nadam se da će nam pomoći da budemo bolji

Hrvatska 27. sij 202310:44 > 10:44
AP Photo/Martin Meissner

Trener Hajduka Ivan Leko održao je press konferenciju uoči utakmice s Istrom u nedjelju na Aldo Drosini.

Prvo je naravno odgovorio na pitanje kako gleda na novo pojačanje, došao je Yassine Benrahou.

“Svaki ozbiljan klub je organiziran da se zna što radi. Svaki klub ima predsjednika, sportskog direktora, skaute… Nadam se da će nam pomoći. Kad ga je tko gledao, nije pitanje za mene. Skauting radi svoje, imamo informacije o profilima igrača, što nam treba da budemo bolji. Očekujemo kvalitetu u ofenzivnom dijelu, kvalitet zadnjeg pasa i ključnih dodavanja. U nogometu se zbrajaju asisti i golovi. Tu očekujemo najveći doprinos našeg novog igrača“, rekao je Leko.

Kakva je situacija u momčadi?

“Slična je skupina igrača kao protiv Šibenika. Nema Awaziema, ulazi Sahiti.”

Prokomentirao je i igru Istre.

“Najbolja obrana lige. U zadnjih pet utakmica četiri ‘clean sheeta’. Zaslužuju i više bodova nego što imaju. Jako su organizirani. Točno se zna što rade bez lopte, a što s njom i meni se to sviđa. Mi ćemo morati biti dobri da bi uspjeli izdominirati. Znamo da je Istra dobra, da igraju bez respekta.”

Hajduk će u Puli imati veliku podršku navijača.

“I prije smo bili posebni, ali zadnjih par godina to je nemoguće dobro. To je nama obaveza da se prezentiramo na ozbiljan način, igramo s velikim srcem, i da učimo iz prošli utakmica. Dvanaesti igrač je jako bitan, ali na terenu je 11 na 11 i mora biti fokus na nogomet.”

Bilo je pitanja i ozljedi Josipa Eleza.

“On nije za trenirati. Doktori se bave s njim. Šteta.”

Sahiti na lijevoj strani?

“On je polivalentan, može igrati više pozicija. Gledamo što je najbolje za ekipu.”

Ide li Benrahou na put?

“Nadam se. Vidjet ćemo danas u kakvom je stanju. Nastojat ćemo ga što prije priključiti da upozna način igre. Nadam se da će nam pomoći da budemo bolji.”

Bilo je i pitanja može li Hajduk igrati na isti način kući i na gostovanjima.

“Nogomet je 11 na 11. Što si mirniji i što manje gubiš fokus na ostale stvari poput suca, protivnika, vremena, to si bolji. Nastojat ćemo igrati naš nogomet i kući i vani”, zaključio je Leko.

Komentari

Vaš komentar