‘Dinamo ne želi dati taj novac za Labrovića i Pašalića! Kako bismo doveli Grbića?!’

Hrvatska 19. stu 20237:58 0 komentara
Goran Mehkek CROPIX via Guliver Image

Trener Dinama Sergej Jakirović demantirao je priče o pojačanjima iz Rijeke.

Pojavile su se glasine da Plavi žele golmana Nediljka Labrovića te novog Vatrenog Marca Pašalića.

“Nije realno da Dinamo dovede Nediljka Labrovića i Marca Pašalića. Baš je to bez veze. Mišković bi za njih tražio ogroman novac, a Dinamo mu ne želi dati taj novac! Dakle, nikoga nismo kontaktirali na tu temu, a onda iz Rijeke puštaju probne balone. Tako je, recimo, izašlo da smo poslali službenu ponudu za Labrovića. To nema veze s istinom! Opipava se puls javnost zbog mog odlaska iz Rijeke”, rekao je Jakirović za Sportske novosti pa dodao:

“Gledamo sve pozicije, to nije floskula. Želimo se pojačati, ali želimo dovesti igrače koji su bolji od onih koje imamo. Nije lako dovesti igrače takve kvalitete. Svi traže puno novca, danas je pravo pojačanje prilično skupo. Vjerujte, nema ništa ispod pet milijuna eura. Češljamo, tražimo najbolje opcije, ali nije nikakva tajna da ćemo se pojačati. No što možemo dovesti, o tom potom… Želim dovesti “rakete”! Totalno je svejedno koliko imaju godina. Samo da su brzi igrači kakve danas traži moderni nogomet, igrače koji mogu igrati pod visokom intenzitetom. Vidite, bili smo u Prištini, kod Ballkanija, pa su nas ljudi satrali. Zato što imaju neke igrače koji mogu igrati jakim intenzitetom. Onda se mi čudimo što smo izgubili od Ballkanija… Pa što se čudimo? Pokušat ćemo dovesti takve igrače za što manje novca, što povoljnije za klub…”

Priča se i da Dinamo gleda u smjeru golmana Atletica Madrida, Ive Grbića.

“Ma dajte, kako bismo doveli Grbića koji ima ugovor s Atleticom iz Madrida?! Kako bismo to mogli platiti?! Jedino da se dogovori s Atleticom, pa da postane slobodan igrač. Čavlina? On mi je zanimljiv. Iako je u Lokomotivi, on je vratar Dinama. Nekako je i logično da dođe u Dinamo. Međutim, ako bismo doveli Čavlinu, on mora biti prvi golman. Nadalje, Morena Živkovića sam želio u Dinamu zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka, ali tada smo ipak odlučili da ga ostavimo u Lokomotivi, da ga ne “ubijamo”, jer smo znali da će u Lokomotivi imati minutažu, da će se razvijati. On je dijete Dinama. Pokazao je da može igrati na visokoj razini i mi to sve pratimo.”

Također, zaključio je i kako se “Dinamo mora pojačati ako želi osvojiti naslov prvaka Hrvatske.”