Cosmi: Do pauze ću koristiti samo 14-15 igrača

Hrvatska 2. lis 202218:03
Alessandro Garofalo/LaPresse

Serse Cosmi još će neko vrijeme pričekati na pobjedu na klupi Rijeke, u 11. kolu SuperSporta na Rujevici je pobjedom 1:0 puni plijen odnio Hajduk

“Ovaj derbi je jednostavno komentirati. Nogomet stvara tisuću situacija, ali najviše od golova. Ako četiri utakmice ne zabiješ gol, nemaš se čemu nadati. Vidjela se razlika u iskustvu, kvaliteti, tehnici i snazi. Igrali smo s pola juniorske momčadi”, rekao je Cosmi, prenosi Dalmatinski portal, pa nastavio:

“Momčad karakterno raste, ali ovo nije homogena momčad. Imamo puno sličnih igrača i poluigrača koji bi mogli postati dobri uz prave lidere. Stvarana je tako je stvarana tijekom ljetnog prijelaznog roka. Od sad do pauze: idem s određenom grupom igrača, njih 14-15! To je dovoljno. Već sam o tome pričao s predsjednikom. Nikad u životu nisam imao četiri utakmice, a da nismo zabili gol. I ima više izostanaka nego onih spremnih igrati!”

“Svijetla točka je to što sve više mladih dobiva prigodu, Simčić npr. koji se na žalost ozlijedio, meniskus koljena, po meni je spreman biti dio te grupe na koju ću računati do pauze zbog Mundijala. Ponavljam ono što sam rekao prije dva dana: Rijeka nije mrtva, samo je ranjena. Do kraja studenog ćemo patiti, a poslije toga… Isti će biti samo dresovi, ali ne i igrači!”

Komentirao je situaciju je li Awaziem zaslužio drugi žuti karton.

“Iskreno, nisam vidio. A i nismo izgubili zbog toga nego niza pogrešaka kod njihovog gola. A i pred njihovim golom. Da nismo imali 13 izostanaka bilo bi drukčije, ali nije to alibi. Dečki su dali sve od sebe. U veznom redu nisam imao zamjena, Hodža je nakon 120 minuta za mladu reprezentaciju bio ‘mrtav’, ali nisam ga imao s kim mijenjati.”

“Ne mislim da je ovo bila apsolutno zaslužena pobjeda Hajduka. Mislim da smo zaslužili remi protiv iskusnije, kvalitetnije i fizičke snažnije momčadi”, zaključio je Cosmi.

Komentari

Vaš komentar