Hajduk čeka drastična kazna? ‘Moguće je zatvaranje Poljuda’

Hrvatska 4. tra 20248:24 0 komentara
Vojko Basic / CROPIX via Guliver Images

Hajduk će sigurno biti ozbiljno kažnjen zbog sigurnosnih propusta i proboj njegovih navijača s tribine na travnjak, u to nema nikakve dileme.

“Raspon kazni za Hajduk zbog nereda Torcide nakon polufinala Kupa protiv Dinama je od novčane do zatvaranja stadiona”, komentirao je za 24sata Jurica Jurjević, voditelj odjela za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon što je Dinamo s 1:0 protiv Hajduka izborio finale SuperSport Hrvatskog kupa, nezadovoljni navijači Hajduka probili su ogradu sjeverne tribine i uletjeli na teren. Reagirala je policija, dok su igrači Dinama, koji su u tom trenutku slavili na podno južne tribine sa svojim navijačima, pobjegli na sigurno u svlačionicu.

“Nakon ove utakmice, kao i nakon svake druge ponašanje, kako jedne i druge ekipe, tako i navijača i cijele organizacije, bit će sastavljeno u izvješću časnika za sigurnost koje će biti predano disciplinskoj komisiji”, dodaje Jurjević.

“Sigurno će se u obzir uzeti i intenzitet nedozvoljenog ponašanja i prethodna ponašanja. Znat ćemo u narednom periodu, vrlo brzo, kakva će odluka biti. Osobno sam bio na utakmici, odmah i za vrijeme toga što se događalo dane su upute i jednoj i drugoj ekipi i službenim osobama da se povuku u svlačionice.”

Dobra je stvar u cijeloj priči, ističe Jurjević, što nije bilo ozlijeđenih među igračima Hajduka i Dinama.

“Provjereno je i s jednom i s drugom ekipom, nitko nije prijavio da je ozlijeđen, možda se netko naknadno javi, ali do sada nitko nije prijavio da je napadnut, što dokazuje da navijači koji su ušli na teren nisu imali namjeru napasti ili igrače ili službene osobe, što ih ne opravdava i ne umanjuje težinu počinjenog djela”, rekao je Jurjević.

U jutarnjim satima četvrtka očekuje se i očitovanje Hajduka na nemile scene.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!