Dinamu je ovo ključna sezona za Europu: Mogu izravno do Lige prvaka i milijuna

Champions League 15. tra 202419:58 0 komentara
Bozidar Vukicevic / CROPIX via Guliver Images

Nakon lošijeg uvoda u sezonu, Dinamo je trenutno na drugom mjestu HNL-a s utakmicom manje od Rijeke i s pet bodova zaostatka.

Plavi se nadaju da mogu preokrenuti sezonu i uzeti još jednu, 25. titulu prvaka Hrvatske. A dodatna motivacija im je što bi se mogli direktno plasirati u Ligu prvaka. Procjenjuje se da bi plasman u Ligu prvaka mogao za klubove poput Dinama dosegnuti iznos od 35 milijuna eura čak i ako momčad ne postigne osobit uspjeh i ispadne u skupini.

Dinamo da bi osigurao direktan plasman u Ligu prvaka Dinamu se trebaju posložiti četiri uvjeta. Mora osvojiti HNL, a pri tome prvaci svojih država ne smiju biti Šahtar, Slavia Prag i Kopenhagen koji su po europskom koeficijentu bolji od Dinama.

Kopenhagen je u teškoj situaciji, Slavia zaostaje dva boda za Spartom. No, Šahtar je vodeći u Ukrajini i veliki je favorit za osvajanje prvenstva. No, čak i ako Šahtar osvoji naslov, Dinamo bi mogao biti u odličnoj poziciji.

Kako piše Tomislav Globan i Football meets Data na Twitteru, direktan ulazak Šahtara u Ligu prvaka bi oslobodio njihovo mjesto u playoff rundi Lige prvaka. To je velika razlika jer bi Dinamo prema sadašnjem planu počeo od drugog pretkola, dakle dvije runde ranije.

Dinamu se u tom slučaju moraju poklopiti slične stvari, a to je da Slavia i Kopenhagen ne osvoje prvenstvo. Kako piše Globan, ovakav scenarij bi Dinamu donio nekoliko dodatnih benefita.

Prije svega se to odnosi na europsku sezonu koja počinje četiri tjedna kasnije, playoff rundu Lige prvaka koja donosi ozbiljan novac, playoff rundu Lige prvaka koja donosi ozbiljan novac, situaciju da se mora proći samo jedan protivnik za plasman u grupe, ali i osiguranu grupnu fazu Europske lige što znači osam garantiranih utakmica od rujna do siječnja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!