Capello: Molio sam Ronalda da smršavi, nije mogao

Guliver image

Bivši trener Real Madrida Fabio Capello prisjetio se Ronaldovog transfera iz Reala u Milan.

Brazilac Ronaldo bio je u kasnim 90-im i ranim 2000-im godinama najbolji napadač svijeta. Nakon sjajnih pet sezona u Interu prešao je u Real 2002. godine. U Madridu se zadržao pet godina te je zabio 103 pogotka i osvojio dva naslova prvaka. Nakon ozljede i zbog loše fizičke forme, Real ga je odlučio prodati Milanu.

Poslali smo ga u Milan, bio je to sretan potez za Real. Šalim se, ali ima u tome istine. razgovarao sam s predsjednikom Reala i rekao mu da pusti Ronalda. Imao je tad 94 kilograma. Zatim sam razgovarao i s Ronaldom i pitao ga koliko je kila imao kad je osvojio Svjetsko prvenstvo s Brazilom“, rekao je Capello za Marcu.

Odgovorio mi je da je tad imao 84 kilograma. Molio sam ga da smršavi i rekao mu da ne može takav igrati. Nije mogao. Previše je volio žene i noćni život. Mogli smo ga prodati u Saudijsku Arabiju, ali onda me nazvao Berlusconi.

Pitao me kakva je situacija, a ja sam bio iskren. Rekao sam Silviju da Ronaldo ima 94 kile i da voli noćni život. Berlusconi mi je zahvalio. Drugi dan pročitao sam u Gazzetti da Ronaldo ide u Milan”, ispričao je Capello.

Ronaldo je, ipak, upisao samo 20 nastupa za talijanski klub te je to bio zadnji ozbiljan angažman njegove karijere.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare