Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama

Hrvatska 10. ožu 202412:54 > 14:08 2 komentara
Privatna arhiva

Za Zajeca je glasalo 31 člana skupštine, za Barišića 19, a dva su ostala suzdržana. Bad Blue Boysi slave ispod zapadne tribine

Legenda “modrih” Velimir Zajec (68) izabran je za novog predsjednika hrvatskog nogometnog prvaka Dinama na Skupštini kluba koja je u nedjelju održana na maksimirskom stadionu.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas je dobio Zajec, dok je njegov protukandidat Mirko Barišić, koji je vodio “modre” od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana su bila suzdržana.

“Zajec zeko, Dinamovo med i mlijeko”, kako ga je prozvao legendarni radijski reporter Ivo Tomić, je na izborima predvodio listu “Dinamovo proljeće” koja je imala 25 članova, dok je Barišićeva lista koju je birao Izvršni odbor imala 35 članova.

Za pobjedu je trebalo sakupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana.

Zajec je u Dinamu bio igračka legenda koja je predvodila “plave” do naslova 1982. U Maksimiru je igrao od 1974. do 1984. kada je prešao u grčki Panathinaikos, u kojemu je 1988. godine završio karijeru.

U Maksimiru je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao je predsjednik kluba.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare