Napadači su zvezdaše šutirali nogama, a napad je započeo s ‘Di ste četnici’?

ABA League 12. stu 202311:37 0 komentara
ABA League j.t.d./Emilija Jovanovic

U subotu predvečer u Zadru u sklopu ABA Lige Crvena zvezda objavila je priopćenje u kojemu tvrdi kako su njezini članovi, kao i dvoje novinara, fizički napadnuti u tom gradu.

Napadnutima je pružena pomoć, a policija je uhitila dvije osobe koje povezuje s napadom.

Iz beogradskog kluba odmah su reagirali priopćenjima te tražili da se susret igra pred praznim tribinama zbog “informacije da se spremaju neredi i u samoj dvorani“, ali da će bez obzira na odluku ABA lige beogradska momčad izaći na teren, “vodeći računa o sigurnosti” i mogućim uvredama s tribina, prenosi Telegraf.

ABA liga pozvala je MUP da djeluje i objavila da će se utakmica igrati, kako je i planirano, pred navijačima.

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović u razgovoru za TV Prva otkrio je što se dogodilo:

“Ekipa je iz Barcelone, s nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografirani, ‘tipovani’ i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO-a i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO-a i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama“, prenosi Kurir.

Nastavio je Čović:

Nisu poduzete mjere koje bi morale, jer su se navijači Zadra oglasili 8. 11. i najavili da će ‘njihova strast i energija obraniti svoj teren’. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovdje i nikad nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagirali na tu objavu 8. studenog”.

Otkrio je i u kakvom su stanju ozlijeđeni:

Novinarima su ozljede sanirane šavovima, a član UO-a i njegov prijatelj su snimani, ali nisu im polomljena rebra jer su ih šutirali na zemlji“, rekao je Čović i apelirao hrvatskoj policiji:

Moram podvući da je hrvatska policija bila korektna, ali mora se znati da ovo nije izoliran incident. Napadači su se identificirali u priopćenju 8. studenog kad su sve ovo najavili.

Telegraf prenosi da su se napadi dogodili u dva navrata, a prvi oko 18:30 h započeo je kada se skupina maskiranih napadača s palicama obratila s “di ste četnici?”