KK Zadar osudio napad na zvezdaše: ‘Ovo je huliganizam, to nisu navijači’

ABA League 11. stu 202323:01 0 komentara
KK Zadar

Košarkaški klub Zadar reagirao je na priopćenje Crvene zvezde u kojemu se navodi da su članovi delegacije beogradskog kluba napadnuti u Donatovom gradu.

Iz Zvezde poručuju kako su u pitanju dva odvojena napada i to “član Upravnog odbora, zajedno s još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe”.

Zatražili su i promptnu reakciju hrvatske policije te da se nedjeljna utakmica u Krešinom domu na Višnjiku (17 sati) igra pred praznim tribinama.

Ubrzo je reagirao i KK Zadar vlastitim priopćenjem u kojem je potvrdio da je do napada i ozljeđivanja zaista i došlo:

“Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.”

“Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.”

“Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promicanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

“Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem. Osim kazni, riskiramo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.”

“Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega!”