PGA Tour do kraja sezone bez gledatelja

Golf 14. srp 202011:22 > 11:24
Jamie Squire/Getty Images

Još malo rigoroznih mjera u svijetu sporta

 Preostalih devet golf turnira PGA Toura bit će odigrani bez gledatelja, kao što je bio slučaj i sa pet odigranih turnira otkako su natjecanja nastavljena.

Razlog za takvu odluku je veliki rast broja zaraženih osoba koronavirusom na tlu Sjedinjenih Američkih Država, gdje će se spomenuti turniri odigravati. U SAD-u je u ovom trenutku više od 3,3 milijuna potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima sveučilišta John Hopkins više od 135.000 osoba je preminulo.

PGA Tour je nastavljen u lipnju, a svih pet turnira je odigrano bez nazočnosti gledatelja. Ovaj tjedan je na rasporedu Memorial Tournament u saveznoj državi Ohio, prvi koji je trebao biti odigran uz nazočnost gledatelja. No, to se neće dogoditi i od četvrtka će golferi i dalje biti usamljeni na terenima.

“Ovakve odluke nikada nisu lake”, izjavila je izvršna direktorica Tour Championshipa Allison Fillmore, dodavši da je to “najbolja odluka za sve uključene”.

Tour Championship u Atlanti će biti posljednji turnir kojim će od 4. do 7. rujna biti zaključena sezona PGA Toura 2019./20.