Poniženje Uniteda naglašena je poruka Pepu

Blog 20. tra 202214:28 > 14:28 0 komentara
AP Photo/Jon Super

Kakva večer za navijače Liverpoola. Najveći rival Manchester United još je jednom ponižen u najvećem derbiju engleskog nogometa.

Teško je bilo ponoviti ONIH 5:0 s Old Trafforda krajem listopada prošle godine, no kada je Luis Diaz zabio već u petoj minuti, i onima koji su vjerovali u Crvene vragove, postalo je jasno da se Unitedu sprema nova porcija.

Na terenu Anfielda je postojala samo jedna momčad. Redsi su na kraju zaustavili na četvorci. Dovoljno da postanu prva momčad u povijesti Premier lige koja je Vragovima u dvije utakmice u sezoni zabila devet golova. U povijest se upisao i Mohamed Salah koji je postao prvi igrač koji je u jednoj sezonu Unitedu zabio pet golova.

“Zabavili smo”, samo je kratko na Instagramu nakon velike pobjede napisao Thiago Alcantara, dok je nakon utakmice istaknuo:

“Mislim da je ovo jedno od naših najboljih izdanja na Anfieldu. Prvo poluvrijeme bilo je nevjerojatno, drugo također, bili smo na visokom nivou svih 90 minuta.”

Thiago je na Anfield stigao u rujnu 2020. za 22 milijuna eura iz Bayerna. Priznajem, bio sam jedan od onih koji nisu vidjeli kako će se Španjolac uklopiti u Kloppov stroj i Premier ligu. I početak njegove avanture u Liverpoolu dao je za pravo svima koji su tvrdili slično. Jer često je skupljao nepotrebne žute kartone nepotrebno ispadajući iz igre. Klopp je imao strpljenja, a posljednje dvije utakmice, protiv dva manchesterska kluba – Cityja i Uniteda, pokazali su koliko danas Alcantara znači za igru Redsa.

SofaScore

Nije tu bitna samo točnost njegovih dodavanja, protiv Cityja bila je ‘samo’ 92%, da bi protiv United od 110 dodavanja čak 96% njih bilo točno. Činjenica je i da je imao tri ključna dodavanja, više nego bilo koji drugi igrač Liverpoola. No, ta njegova kontrola kada ima loptu, ali spremnost da se vraća u rijetkim prilika kada su igrači Uniteda napadali, ono čime je dizao navijače na noge.

Thiago je jedan od glavnih razloga zašto nada Liverpoola u quadruple živi. Naravno, ne i jedini jer Klopp ima stroj koji nema samo 11 igrača, već širinu kakvu nema vjerojatno nijedna momčad na svijetu.

Liverpool je ove sezone doveo samo dva igrača. Za Ibrahimu Konatea je na ljeto RB Leipzigu plaćeno 40 milijuna eura, a on u 22 utakmice u dresu Redsa još nije izgubio utakmicu, ima 17 pobjeda uz pet remija.

Još je bolje njemački trener pogodio kada je u siječnju odlučio isplatiti 45 milijuna eura Portu za Luisa Diaza. Iako Kolumbijac ‘okupira’ gotovo istu poziciju kao Sadio Mane, vrlo brzo je pokazao da je pravo pojačanje za Liverpool. Donio je prijeko potrebnu kvalitetnu širinu, pa Klopp sada gotovo da ne može pogriješiti koga god da od pet ofenzivaca (Diaz, Mane, Salah, Jota, Firmino) gurne na tri pozicije u napadu.

SofaScore

Zaobišle su ove sezone napokon i ozljede Kloppovu momčad, a rezultat toga je već osvojen jedan trofej ove sezone, te nada da bi još tri mogla ‘sletjeti’ na Anfield.

Trener Cityja Pep Guardiola u najavi derbija na Anfieldu je otkrio kako će gledati utakmicu i navijati za United. Jasno je i zašto.

“Ovo nije bilo samo još jedno poniženje starih neprijatelja koji više ne zauzimaju isti nogometni prostor kao Liverpool, ovo je bila naglašena poruka Manchester Cityju i Guardiolu. Trener Cityja je rekao da će pozorno pratiti događaje na Anfieldu, a ono što je vidio sigurno ga je zabrinulo”, napisao je engleski kolega Andy Dunn.

Nadam se samo da je Guardiola uživao u onome što je vidio na Anfieldu, baš kao što su to mogli navijači Liverpoola.

Klopp je kada je dolazio obećao da će skeptike pretvoriti u vjernike. Istina, ‘pomogao’ je poneki trofej u ovih šest i pol godina koliko je karizmatični Nijemac na klupi. Možda neće biti quadruple, ali i ovih devet Unitedu je sasvim dovoljno za ovu sezonu. 30 godina smo slušali drugu stranu, vrijeme je da oni malo slušaju nas…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!