Verstappen iskreno: Bio sam tada pun adrenalina i nezadovoljan odlukom, ali…

Automoto 20. stu 202317:43 0 komentara
nordphotoxGmbHx xBratic via Guliver

Max Verstappen priznaje da je kazna od pet sekundi koju je dobio za guranje Charlesa Leclerca van staze u prvom zavoju prvoga kruga zaslužena, a što se tiče incidenta s Georgeom Russellom vjeruje da ga Britanac nije vidio.

Verstappen je imao težu utrku nego inače ove sezone nakon borbe s Leclercom koji je imao šansu za pobjedu, ali trenutak izlaska sigurnosnoga automobila nije mu išao na ruku te je poništio njegovu prednost s dužom prvom dionicom, donosi MAXF1.net.

Red Bull je bio na putu prema dvostrukoj pobjedi nakon što su i Verstappen i Perez uspjeli prestići Leclerca koji je bio na pet krugova starijim gumama, ali Leclerc je u posljednjem krugu prestigao Pereza i završio drugi.

“Obojica smo dosta kasno zakočili kako bismo obranili poziciju,” rekao je Verstappen o incidentu s Leclercom u prvom krugu.

VEZANA VIJEST

“Ali ja sam bio malo više unutra. Čim ovdje izađete izvan idealne putanje, vrlo je nisko prianjanje. I to se dogodilo. Zakočio sam i nije bilo prianjanja.”

“Nisam namjeravao izgurati Charlesa sa staze, ali nisam mogao usporiti i samo sam nastavio kliziti na četiri kotača.”

“Tada sam i ja bio pun adrenalina i bio sam nezadovoljan odlukom. Ali kad se osvrnem na to, to je vjerojatno bio pravi izbor.”

Upitan o incidentu s Russellom, Verstappen je bio jednako iskren i vjeruje da ga Britanac nije vidio.

“Nije to učinio namjerno”, rekao je.

“Mislim da jednostavno nije očekivao da ću ga proći u tom zavoju.”

“Takav je bio osjećaj, lansirao sam napad s unutarnje strane, a on je samo skrenuo kao da nema nikoga. Dakle, pretpostavljam da me nije vidio.”

Verstappen se osvrnuo i na dobro utrkivanje u Las Vegasu za što su, prema njegovom mišljenju, zaslužne i dobro pozicionirane DRS zone.

“Mogli ste jasno vidjeti da je DRS ovdje bio vrlo moćan,” rekao je.

“Dakle, čak i kada biste preuzeli vodstvo, ako bi tip iza ostao u DRS-u, i dalje bi imao priliku uzvratiti vam, što mislim da je stvorilo dosta dobrih utrka ovdje danas. Tako da je definitivno bilo jako zabavno.”