Jacobs godinu dana prije OI prekinuo suradnju s trenerom

Atletika 19. ruj 202314:18 0 komentara
(AP Photo/Francisco Seco) via Guliver

Talijanski atletičar Marcell Jacobs, olimpijski pobjednik iz 2021. na 100 metara, prekinuo je suradnju s trenerom Paolom Camossijem i to manje od godinu dana od Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

“Pisali smo zajedno povijest atletike, talijanske i svjetske. Zajedno smo doživjeli vrlo snažne trenutke, ali u životu postoje ciklusi i došli smo do zaključka da je došlo vrijeme za akciju. različitim putevima”, izjavio je Jacobs za “Gazzetta dello Sport”.

“Shvatio sam da mi treba totalna promjena, u motivacijskom smislu. Želim trenirati na novom mjestu, pronaći sportaše s kojima ću trenirati, koji me guraju i koji mi pomažu u najzahtjevnijim trenucima zimskih priprema”, dodao je.

Pod vodstvom Camossija, bivšeg troskokaša i svjetskog dvoranskog prvaka iz 2001., Jacobs, rođen u Teksasu od oca Amerikanca i majke Talijanke, bio je prava senzacija u Tokiju postavši olimpijski prvak na 100 metara i u štafeti 4x100m.

Nakon toga se još okrunio titulom svjetskog prvaka na 60 m 2022. i titulom europskog prvaka na 100 m iste godine. No potom su uslijedile dvije sezone isprekidane ozljedama i razočarenjima, poput ispadanja u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti prošli mjesec.

Jacobs, koji 26. rujna puni 29 godina, još nije identificirao novog trenera i novi bazni kamp jer je izvjesno da će napustiti Rim.

“Imam puno ideja, još samo da ih realiziram”, kazao je ostavivši otvorenom mogućnost odlaska u inozemstvo.

“Cilj za sljedeću sezonu je osjećati se dobro: ako sam zdrav, mogu trčati brzo i nitko na posljednja dva Svjetska prvenstva nije trčao brže od mojih 9.80 iz finala u Tokiju”, zaključio je Jacobs.