Nadal: Za Đokovića bi bila velika frustracija da to nije uspio

ATP 18. ruj 202322:09 0 komentara
AP Photo/Joan Monfort, File via Guliver

Rafael Nadal je u procesu oporavka, a sve se realnijom čini opcija da od njega, nažalost, nećemo vidjeti ozbiljan tenis. To je na neki način i sam potvrdio u razgovoru za španjolski Movistar.

Svojedobno je Rafael Nadal imao više Grand Slamova od Novaka Đokovića. To se dogodilo 2022. godine kada je Rafa osvojio 21. i 22. Grand Slam u Australiji i Roland Garros. Nakon toga Španjolac je imao dosta problema s ozljedama, a nije igrao od Australije 2023. godine. Ispao je i iz prvih 200 i još se ne zna kada će se vratiti na teren.

“Nisam frustriran iz jednostavnog razloga. Vjerujem da sam učinio sve što je bilo moguće da stvari za mene ispadnu najbolje moguće. Recimo, vjerujem da je Novak sve to doživio puno intenzivnije od mene. Tj., da bi za njega bila velika frustracija da nije uspio. Možda je zato i uspio.”

Imao je dosta problema s ozljedama ove godine i početkom lipnja bio je na operaciji.

U intervjuu za Movistar, Nadal je rekao da mu je cilj povratak mečevima.

“Međutim, ne očekujem niti se nadam da ću se vratiti i osvojiti Roland Garros i Australian Open. To mi se čini predaleko, čak i nemoguće”, rekao je Nadal.

Rafina profesionalna karijera traje od 2001., 2005. je uzeo prvi od 14 trofeja na Roland Garrosu, dok je 2022. napravio veliki povratak kada je trijumfirao u Australiji u godini u kojoj nije bilo Novaka Đokovića. Đoković je nakon 2022. prestigao Nadala po broju Grand Slamova.