Još jedan Hrvat izborio Olimpijske igre u Parizu

AP Photo/Kirsty Wigglesworth by Guliver

Najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama Matija Marinić na Svjetskom prvenstvu u britanskom Lee Valleyu izborio je nastup na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu.

U poluzavršnici discipline C-1 slalom zauzeo je 17. mjesto. Po brzini je bio osmi, no četiri su ga kaznena boda srušila na mjesto koje mu ne omogućava nastup u finalu. No, Marinić je u poretku kao 10. nacija ispunio olimpijsku normu za Pariz.

Druga je to olimpijska norma za kajak. Podsjećamo, kajakašica Anamaria Govorčinović je prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara, na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu, osigurala prvu olimpijsku normu za kajak za Olimpijske igre u Parizu 2024.

“Želja je bila prevelika. Istodobno sam se trudio izboriti nastupe u završnici Svjetskog prvenstva te na Olimpijskim igrama. Osjećaji su sada pomiješani. Nesretan sam što mi je izmaklo finale SP-a, no sretan sam što ću ponovo predstavljati Hrvatsku u svojoj disciplini na OI,” poručio je Marinić.

Iza njega je već nastup na OI u Tokiju gdje je zauzeo 11. mjesto u slalomu na divoljim vodama.

“Nastup na Igrama u Tokiju mi je dao dragocjeno iskustvo, a do Igara u Parizu mi predstoji još mnogo rada. Dat ću sve od sebe da se u Hrvatsku vratim s odličjem,” kazao je Marinić nakon utrke u Lee Valleyu.

Utrci poluzavršnice SP-a prethodila je utrka u srijedu po izrazito lošem vremenu. Marinić je tada hrvatskim navijačima priuštio igru živaca. Nakon loše prve vožnje sve je nadoknadio u drugoj te tako osvojio nastup u poluzavršnici.

“Marinić je u odličnoj formi. Godinama je u svjetskom vrhu i voljeli bismo da odličjem na Olimpijskim igrama u Francuskoj okruni svoju sportsku karijeru,” rekao je njegov trener Stjepan Perestegi.