Francuzi otkrili plaće trenerima: Tudoru pravo bogatstvo

Francuska 31. ožu 202313:19 > 13:21
NorbertScanella/Panoramic via Guliver

Igor Tudor spominje se kao novi trener Juventusa. Tuttosport je ovog tjedna objavio da se u torinskom klubu spremaju za odlazak Massimiliana Allegrija i da kao njegovog nasljednika vide Tudora.

Tudor je u Juventusu već bio u sezoni 2020./21. kao pomoćnik Andrei Pirlu tako da dobro poznaje ekipu i način rada. Ranije je kao igrač nosio dres Juventusa od 1998. do 2007. godine.

Međutim, Tudor je demantirao glasine da se vraća u Torino. “Puno stvari se izmišlja zbog klikova. Jedina je istina da razmišljam samo o sljedećoj utakmici“, rekao je Tudor. Njegov Marseille večeras dočekuje Montpellier. Nakon 28 kola francuske lige Marseille je drugi sa 7 bodova manje od vodećeg PSG-a.

Inače, francuski L’Equipe objavio je iznos plaća svih prvoligaških trenera u francuskom prvenstvu. Visoko drugo mjesto zauzima hrvatski stručnjak Igor Tudor. Njegova plaća prema navedenom izvoru na mjesečnoj bazi u Marseilleu iznosi 330 tisuća eura (bruto iznos).

Na godišnjoj razini to bi iznosilo oko 3.96 milijuna eura. Na mjesečnoj bazi riječ je o neto iznosu od oko 150 tisuća eura, dok na godišnjoj razini on iznosi otprilike 1.74 milijuna eura. Prvi na listi je očekivano trener PSG-a Christophe Galtier koji ima bruto plaću od 665 tisuća eura mjesečno, a najslabije plaćeni trener je Reimsov koji ima oko 18 tisuća eura bruto.