Talijani hvale Pašalića nakon gola Liverpoolu: ‘Bio je impresivan’

Europa 12. tra 20248:22 0 komentara
AP Photo/Jon Super via Guliver

Atalanta je u prvom četvrtfinalnom susretu Europa lige slavila na Anfieldu 3:0. Liverpoolu je dvaput zabio Scamacca, a točku na i stavio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Pašaliću je to bio peti gol u sezoni. Zaslužio je Pašalić i pohvale talijanskih medija.

Football Italia je Pašaliću dala drugu najveću ocjenu, 8.5, te napisala: “Impresivan nastup u sredini veznoga rada, bilo s ili bez lopte. Zaključio ga je spremivši odbijanac za Atalantin treći gol.”

Calciomercato ga je ocijenio sa 7.5: “Imao je veliku šansu za vodstvo, ali nije imao sreće kako bi zabio s par metara udaljenosti. Trećim golom odveo je Atalantu do ekstaze.”

TuttoMercatoWeb mu je također dao 7.5: “Trebao je zabiti jednostavan gol, ali promašio je. No, na kraju je zasjao odigravši kvalitetnu utakmicu.”

“Neumorni metronom Atalante. Pogodak za 3:0 samo je šlag na tortu još jedne sjajne izvedbe ove sezone”, piše talijanski Eurosport.

“Pogreška s početka ostala je tek detalj, nestala je uslijed odličnog nastupa u obje faze igre. Pašalić je profesor, a gol je savršena kulminacija njegova nastupa”, piše Bergamo News koji mu je dao visoku 8.5 ocjenu, ali i nadimak Profesor.

OA Sport Calcio mu je dao 8, pritom istaknuvši da ga je trener Gian Piero Gasperini “iznenađujuće stavio u sredinu veznoga reda”, a ne na ofenzivniju poziciju, koju inače igra. “Hrvat se morao prilagoditi i u tome je uspio od prve minute, kada je skoro zabio gol. Unatoč toj pogrešci, uspio se vratiti i biti jako koristan. Gol je šlag na torti”, naveli su.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!