Southgate: ‘Savo mi je mogao dati insajderske informacije, nisam ih tražio’

Euro2024 16. lip 20248:43 0 komentara
AP Photo/Kin Cheung via Guliver Image

Reprezentacija Engleske Europsko će prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Srbije, a ususret utakmice dali su do znanja da ne podcjenjuju protivnika.

Tako se čini, barem prema riječima Garetha Southgatea i Harryja Kanea. Selektor i napadač Engleske nekoliko je puta istaknuo kvalitetu srpske reprezentacije tijekom posljednjeg obraćanja uoči utakmice sa Srbijom.

Srbija ima odličnu momčad, talentirane nogometaše, čeka nas težak zadatak na otvaranju. Tradicionalno, riječ je o posebno nadahnutim dečkima, spremnima za nogomet. Morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Kao i u svakoj utakmici u Njemačkoj,” podvukao je u uvodu Gareth Southgate.

Englezi, priznao je izbornik, imaju dilemu u kakvom će sastavu igrati Srbija.

Teško je sa sigurnošću prognozirati. Kolega Dragan ima više mogućnosti, više sustava na izbor. Napadači su jedna od najjačih strana srpskog tima, ali naš zadatak je iskoristiti slabosti suparnika i ostvariti pobjedu.”

Mitrović, ili Vlahović, ili obojica – ima li Southgate pojma tko će na teren?

Ne bi me iznenadilo da Srbija napadne. Ne očekujem da će sjediti i čekati da ih pritisnemo od početka utakmice.”

Izbornik je govorio i o ostalim srpskim nogometašima.

Ne samo u Engleskoj, Tadić je ostavio zapažen dojam u Ajaxu. Izvrsne tehničke vještine, uvijek je bio prijetnja svojim suparnicima. Imaju Mitrovića i Tadića, ali snaga Srbije je grupa. I sjajni nogometaši!”

Iako je mogao, čelnik engleske momčadi nije tražio insajderske informacije od svog prijatelja Save Miloševića.

Sa Savom se nisam čuo, dobri smo prijatelji, nisam ga htio dovoditi u poziciju da priča o svojoj zemlji. Insajderske informacije uvijek su opasne i zato nisam htio Miloševića izložiti mogućoj sramoti”.

I za kraj – kako engleski izbornik predviđa domet vlastite momčadi?

Fokus je da izađemo iz grupe u prvoj fazi, onda idemo korak po korak…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!