SK doznaje: Vipotnika uz Dinamo želi i klub iz Bundeslige!

REUTERS/Pavel Mikheyev via Guliver

Remi Dinama i Gorice (1:1) propustio je Dario Šimić. Za to je imao i dobar razlog.

Naime, novi član Uprave Dinama došao je u Novu Goricu pogledati veliku želju Dinama, 21-godišnjeg napadača Maribora, Žana Vipotnika.

I bio je u društvu Stjepana Tomasa, kažu nam kolege sa slovenskog Sport Kluba. Imao je taj dvojac što i vidjeti. Vipotnik je ND Gorici zabio hattrick.

Vipotnik je zabio 20 golova ove sezone,  od toga 17 u slovenskoj prvoj ligi, a tri u Kupu. Jedan je zabio u debiju za reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za Euro 2024. protiv Kazahstana. Vipotnik je zabio za važnu pobjedu izabranika Matjaža Keka, a trebalo mu je tek osam minuta nakon ulaska u igru da loptu pošalje u mrežu.

U drugoj utakmici kvalifikacija dvije minute nakon ulaska u igru protiv San Marina Vipotnik je ‘zakuhao’ autogol Di Maia za pobjedu Slovenije 2:0.

Već smo prije pisali i kako su u Mariboru potvrdili da postoji interes iz Dinama za Vipotnika.  Kako doznaju kolege sa slovenskog Sport Kluba, za Vipotnika u Mariboru traže oko pet milijuna eura.

Dinamo, kao najviše zainteresiran klub i Maribor razilaze se puno u cijeni. Dinamo je pripremljen ponuditi puno manje, a ta je ponuda moguća ako se u dogovor uklope neki igrači – npr. nogometaš Dinama na posudbi u Mariboru, Marko Tolić. Toliću posudba istječe ovog ljeta. Sportski direktor Maribora Marko Šuler potvrdio je da Dinamo može dobiti popust.

Važno je spomenuti i kako je Vipotnik još prošle godine igrao u drugoj ligi za Triglav Kranj. Na početku ove sezone kod Radovana Karanovića nije puno igrao, a ‘eksplodirao’ je kod sadašnjeg trenera i bivšeg trenera Dinama, Damira Krznara.

Sada je poznato kako je za Vipotnika zainteresirano još klubova. Kako SK doznaje, nadareni slovenski napadač ima i ponudu iz Bundeslige.

A ono što je još zanimljivo jest da je ove zime Vipotnik već imao ponudu iz MLS-a, od New York Cityja –  za njega su ponudili dva milijuna eura.

U svakom slučaju trebao bi pasti rekord Maribora. Do sada su najviše dobili za transfer Jana Mlakara koji je sada u Hajduku, kada je u siječnju 2019. prešao u Brighton. Tada su ga Englezi platili tri milijuna eura.

Hoće li Vipotnik u Maksimir ili ne, ostaje tek za vidjeti…