Sedloski: Dinamo je daleko najbolji na ovim prostorima

Hrvatska 6. srp 202216:18 > 16:19
Guliver Images

Trener Goce Sedloski s makedonskim Škupijem pobijedio 3:0 je u prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka protiv gibraltarskog Lincolna. Konačni pobjednik tog dvoboja susrest će se s Dinamom u 2. pretkolu.

Sedloski je otkrio dojmove nakon utakmice s Lincolnom.

“Igrali smo dobro, imali smo još prilika, a kad tome dodamo i da smo 40 minuta igrali s igračem manje, onda ta pobjeda ima dodatnju vrijednost. Optimist sam, vjerujem da ćemo u Gibraltaru dovršiti posao, da smo bolja momčad, ali neću unaprijed govoriti o Dinamu. Svi znamo kakav je nogomet”, rekao je Sedloski za Germanijak.

Otišlo im je dosta igrača.

“Da, dosta nam je igrača otišlo, puno ih je došlo, ali izgledamo dobro. Prošli smo odlične pripreme u Turskoj, zadovoljan sam. A siguran sam da ćemo u idućim utakmicama biti još bolji. Svaki trening, svaki dan rada, nova utakmica, mi ćemo se sigurno dizati u formi.”

Nigerijac Adetundji zabio je jedan gol u pobjedi protiv gibraltarskog kluba.

“Odličan igrač. Da, imao je ponuda, posebno iz Turske, iz jakih klubova, no, ostao je u Shkupiju. Do kad? Ha, vidjet ćemo, dogovor je da bude ovdje dok igramo Europu, ovisi koliko ćemo daleko stići. Mi želimo što dalje, ali nam je ovo prvo pretkolo najveći cilj. Ako prođemo Lincoln, onda je sve dalje bonus.”

Nije htio otkriti hoće li Adetundji igrati protiv Dinama. Sedloski dobro poznaje Dinamo.

“Naravno da ću pogledati snimku Superkupa, pogledat ću sve što mogu, iako, znam Dinamo. Pa to je najbolja momčad na Balkanu, na ovim prostorima, daleko najbolja. Što više dodati. Gledao sam utakmicu protiv Shkëndije, Dinamo je odlično posložen, sjajni igrači na svim pozicijama. Što ću Vam više reći o Dinamu?”

Otkrio je i što očekuje u Superkupu između Dinama i Hajduka 9. srpnja.

“Znate da u derbijima nema favorita, da su to utakmice u kojima je sve moguće. Znam iz iskustva. Ali, vjerujem da će Dinamo slaviti, Modri su bolji od Hajduka.”